Blogit

Sähkövastukset varaavaan takkaan | 10 syytä hyödyntää pörssisähköä

Kirjoittanut Markku Prättälä, Tulikivi | 24.10.2024 8:19

Sähkön hintojen heittely ja energiatehokkuuden merkitys ovat ajankohtaisia teemoja, ja varaavat takat tarjoavat erinomaisen ratkaisun näihin haasteisiin. Sähkövastukset tuovat varaavaan takkaan uusia mahdollisuuksia ja etuja, jotka tekevät lämmityksestä entistä joustavampaa ja taloudellisempaa. Pörssisähkön ohjausjärjestelmä täydentää näiden etujen toteutumista erinomaisesti.

 

 

Sähkövastukset tuovat joustavuutta ja säästöjä

 

Varaava takka on jo itsessään erinomainen lämmönlähde, mutta sähkövastusten lisääminen tekee siitä entistäkin monipuolisemman ja ekologisemman. Sähkövastuksilla voi varastoida lämpöä silloin, kun pörssisähkö on edullisimmillaan – parhaimmillaan jopa ilmaiseksi. Tämä tarkoittaa, että voit hyödyntää halpoja sähkötunteja ja varata lämpöä tulevien tuntien tarpeisiin.
 
Pörssisähkön ohjausjärjestelmä hoitaa lämmityksen älykkäästi puolestasi. Järjestelmä lataa päivittäin ajantasaiset sähkön hinnat ja varmistaa, että sähköä käytetään vain silloin, kun se on edullisimmillaan. Voit valita esimerkiksi kahdeksan halvinta tuntia vuorokaudessa tai asettaa hintakaton, jolloin sähkövastukset eivät aktivoidu, jos hinta nousee yli asettamasi rajan. Näin lämmittäminen pysyy tehokkaana ja kustannukset hallinnassa. Saat lisäksi päivittäiset raportit suoraan puhelimeesi, joten voit helposti seurata sähkönkäyttöäsi ja tehdä tarvittaessa muutoksia asetuksiin.


Varaavan takan sähkövastukset – moderni ratkaisu tehokkaaseen lämmitykseen

 

  1. Säästä lämmityskustannuksissa: Hyödynnä edullista pörssisähköä ja varastoi lämpöä takkaasi. Sähkövastukset mahdollistavat huomattavia säästöjä lämmityskauden aikana.

  2. Joustava lämmitys koko kauden ajan: Sähkövastukset täydentävät puulämmitystäsi ja takaavat tasaisen lämmön myös silloin, kun et ole kotona sytyttämässä tulta.

  3. Valmiina sähkökatkoihin: Varaat takkaasi lämpöä etukäteen, mikä on erityisen hyödyllistä sähkökatkojen, tuotantorajoitusten tai kalliiden sähkötuntien aikana.

  4. Peruslämpö takassa: Sähkövastukset pitävät takan rakenteet peruslämpiminä ääriolosuhteissa ja auttavat takkaa toimimaan luotettavasti joka säässä.

  5. Täydentävä lämmitysmuoto: Voit käyttää sähkövastuksia puu- ja pellettilämmityksen tukena ja varmistaa, että lämpöä riittää koko taloon, vaikka et polttaisi puita jatkuvasti.

  6. Helppo huolto ja nuohous: Sähkövastukset eivät estä perinteistä puhdistusta tai huoltoa – voit edelleen huoltaa ja nuohota takkasi helposti.

  7. Yksinkertainen huolto: Sähkövastusten huolto ja tarvittaessa niiden vaihto on vaivatonta, mikä takaa pitkäaikaisen toiminnan.

  8. Lämmitystä ilman polttopuuta: Varaava takka sähkövastuksilla on ihanteellinen ratkaisu tilanteisiin, joissa polttopuita ei ole saatavilla tai et halua käyttää niitä.

  9. Takuuvarma asennus: Asennustyölle myönnetään takuu, joten voit olla varma, että sähkövastukset toimivat luotettavasti.

  10. Ekologinen valinta: Hyödyntämällä edullista tai jopa ilmaista sähköä, teet takkasi käytöstä entistä ekologisemman ja säästät ympäristöä.


Älykäs pörssisähkön ohjausjärjestelmä

 

Pörssisähkön ohjausjärjestelmä tekee sähkövastusten käytöstä vaivatonta ja tehokasta. Se varmistaa, että sähköä käytetään juuri silloin, kun se on edullisimmillaan. Voit säätää lämmityksen toimimaan automaattisesti halvimpien sähkötuntien mukaan, ja ohjausjärjestelmä huolehtii, että takka ei aktivoidu kalliiden hintojen aikana. Tämä säästää sekä sähköä että rahaa, ja varmistaa samalla mukavan lämmön kotiisi.
 
Sähkövastukset eivät sulje pois puulämmityksen käyttöä, vaan ne toimivat sen täydentäjänä. Voit siis nauttia takan lämmöstä ja tunnelmasta myös ilman jatkuvaa puiden polttamista.
Sähkövastukset varaavassa takassa yhdistävät modernin teknologian ja perinteisen tulisijan parhaat puolet. Tämä tekee lämmittämisestä joustavaa, kustannustehokasta ja ekologista – ja kaiken lisäksi helppoa!

Valitsemalla sähkövastukset varaavaan takkaan, et vain paranna oman kotisi energiatehokkuutta, vaan myös nautit mukavasta ja miellyttävästä kodistasi, jossa lämpö on aina lähelläsi. Tämä yhdistelmä modernia teknologiaa ja perinteistä tulisijaa tekee siitä erinomaisen valinnan nykyaikaiseen kotiin.

 

 

 

Sähkövastuspaketin asennus ja yhteensopivuus

 

Sähkövastuspaketin asennus onnistuu vaivattomasti myös moniin olemassa oleviin varaaviin takkoihin, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kodinomistajille. Tämä innovatiivinen ratkaisu soveltuu erinomaisesti yhteen muun muassa Tulikiven Klassisen malliston kanssa, sekä useimpien Karelia-malliston alaliitostakkojen kanssa. Asennusprosessi on suunniteltu mahdollisimman yksinkertaiseksi, joten voit hyödyntää varaavan takan kaikkia etuja ilman, että sinun tarvitsee hankkia täysin uutta takkaa. Tämä tekee sähkövastuksista joustavan vaihtoehdon, joka ei ainoastaan paranna lämmityksen tehokkuutta, vaan myös säästää aikaa ja resursseja. Kun sähkövastuspaketti yhdistetään olemassa olevaan takkaan, se tarjoaa käyttäjille entistä enemmän mahdollisuuksia lämpötilan hallintaan, ja tekee lämmityksestä entistä mukavampaa ja tehokkaampaa kaikissa sääolosuhteissa.


Taloudellinen hyöty ja energiatehokkuus

 

Toimiva ja oikein käytetty takka voi pudottaa lämmityskustannuksia merkittävästi, jopa useita satoja euroja vuodessa. Varaava takka voi tuottaa jopa 30–50 prosenttia lämmitysenergian tarpeesta, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon energiatehokkuuden parantamiseen. Sähkövastusten avulla varaavan takan suorituskykyä voidaan vielä tehostaa, sillä ne mahdollistavat energian varastoinnin silloin, kun sähkön hinta on edullisimmillaan. Näin voit minimoida lämmityskustannukset ja maksimoida kodin mukavuuden. Lisäksi, kun takka toimii tehokkaasti, se vähentää riippuvuuttasi kalliista ja ympäristöä kuormittavista energialähteistä. Oikein toteutettu lämmitysratkaisu ei vain paranna asumismukavuutta, vaan se myös edistää kestävää kehitystä ja taloudellista hyvinvointia.