Alun perin astioistaan tunnettu brändi käyttää tulisijojen valmistamisessa keramiikkateollisuuden sivuvirtaa ja tekee siitä maailman kestävimpiä tulisijoja. Kun takan rakenne ja pinta ovat samaa materiaalia, ne myös elävät samaa tahtia.

Kermansaven tuotteisiin on liittynyt aina tinkimätön laadun ja käsityön leima. Brändi on alun perin tunnettu kotimaisista, kestävistä astioistaan, jotka ovat kestävyydeltään ja klassiselta muotoilultaan ainutlaatuisia. Astiat olivatkin yrityksen pääasiallinen tuotekategoria aina vuoteen 1989, jolloin yritys alkoi valmistaa myös tulisijoja.

Lataa tästä Kermansavi-kuvasto

Erityistä Kermansavi-tulisijoissa on niiden takana oleva ideologia. Ne valmistetaan niin rakenteiden kuin pinnoituksen osalta samasta keramiikasta. Runkoon käytettävä korkealle poltettu keramiikka tulee teollisuuden sivuvirroista. Keramiikan tuotannossa syntyy aina kakkoslaatua, joka menee suoraan hylkyyn, ellei sitä hyödynnetä muuten. Niinpä Kermansavi-tulisijoissa käytetään keramiikkamurskaa myös uunielementtien valmistamiseen.

 

Kalla-mallin varaava takka sopii moderniin sisustukseen.

 

Kermansaven tulisijojen rungoissa käytettävä kaakeli tulee teollisuuden sivuvirroista.

 

Kylpyhuonekalusteista tulisijoiksi

 

Alussa Kermansavi käytti uunien valmistukseen omasta toiminnastaan ylijäänyttä materiaalia, mutta pian kysyntä kasvoi niin, että omat virrat eivät riittäneet ja ylijäämäkeramiikkaa oli alettava hankkia muualta.

 

Parin vuoden välein Kermansaven tehtaalle Heinävedelle tuodaan 1 500 tonnin laivalastillinen ylijäämäkeramiikkaa, joka muuten menisi kaatopaikalle.

 

Nykyään Kermansaven tulisijojen materiaali tuodaan ruotsalaisen Sanitec Groupin tehtaalta, jossa valmistetaan muun muassa kylpyhuonekalusteita. Vuosittain Kermansaven tehtaalle Heinävedelle tuodaan 1 500 tonnin laivalastillinen keramiikkamurskaa, josta rakennetaan jopa tuhansia kaakeliuuneja niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin.

 

Keraaminen tulisija kestää suuretkin lämmönvaihtelut

 

Äärimmäisen kestävyytensä vuoksi keramiikkaa käytetään useissa sellaisissa paikoissa, joihin kohdistuu paljon kuormitusta. Esimerkiksi kilpa-autojen jarrulevyt ovat keraamisia. Koska keramiikka poltetaan valmistusprosessissa 1300 asteen kuumuudessa, se kestää myös lämmitystä eri tavoin kuin moni muu materiaali. Paitsi että se kestää hyvin polttamista, myös sen lämmönvaihtelun sietokyky on omaa luokkaansa. Tulisijoissa keraaminen runkoaines ei laajene yhtä paljon kuin valetussa elementissä, jolloin materiaali säilyy hyvänä pitkään.

 

Tulikivi Vaala-takka beige

 

Kermansaven keraamisen tulisijan kestävyydestä kertoo jotakin se, että sen käyttöikää ei vielä tarkalleen tiedetä, sillä asiakkailla on edelleen käytössä ensimmäisiä Kermansaven uuneja 1990-luvulta. Keskimäärin takan käyttöikä on 25–30 vuotta, mutta kesto riippuu paljon siitä, miten sitä käytetään.

 

Laatu on Kermansaven kulmakivi

 

Tulikivi on saanut ensimmäisenä uunivalmistajana kansainvälisen ISO 9001 -laatusertifikaatin, joka kertoo tuotteiden ja palvelun korkeasta laadusta. Tulikiven ja Kermansaven tulisijoille on myös myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus merkiksi suomalaisesta työstä.

 

Kermansavi Nuuta-mallin valkoinen varaava takka

 

Kermansaven tulisijoissa muotoilu on ensisijaisen tärkeää, ja perinteinen suomalainen käsityöläisyys on yhä vahvasti läsnä. Kaikki näkyvät pinnat viimeistellään ja hiotaan valmiiksi tehtaalla, eikä niitä leikata työmaalla. Tällä tavalla jokaisen uunin ulkonäkö on kaunis ja huoliteltu, ja niissä näkyy kermansavelaisen käden jälki.

 

Klassista muotoilua ja ainutlaatuista käytettävyyttä

 

Harmonisen pelkistetty ja yksityiskohdiltaan loppuun asti hiottu Kermansavi-mallisto koostuu kuudesta keraamisesta takkarungosta, joihin on valittavana useita värimaailmaltaan ajattomia ja luonnonläheisiä pintaverhoiluja. Takkojen korkeuden ja värisävyn voi valita useista vaihtoehdoista. Kermansavi-malliston takkarungoista voidaan muunnellen luoda satoja erilaisia takkoja pintamateriaalien erilaisilla yhdistelmillä.

Keraaminen runkoaines ei laajene yhtä paljon kuin valetussa elementissä, jolloin materiaali säilyy hyvänä pitkään.

 

Selkeä muotokieli, laaja väriskaala, markkinoiden suurimmat laattakoot ja pinnan tasoon upotetut luukut tekevät Kermansavi-tulisijasta ainutlaatuisen. Tulisijoissa ei ole ulospäin näkyviä erillisiä nuohousluukkuja, vaan kaikki huoltotoiminnot, kuten nuohous ja tuhkanpoisto, tapahtuvat yhden huoltoluukun kautta.

 

Monipuolista ruoanvalmistusta aidolla tulella

 

Koska Kermansaven juuret ovat käyttöastioissa, ei ruoanlaittoa ole unohdettu tulisijoissakaan. Kaikissa Kermansaven tulisijoissa on ruoanlaitto-ominaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää lämmön mahdollisimman ekologisesti.

 

Malliston takkarungoista voidaan muunnellen luoda satoja erilaisia takkoja pintamateriaalien erilaisilla yhdistelmillä.

 

Yksinkertaisimmillaan ruoan valmistus onnistuu takan mukana tulevalla paistoritilällä, jonka päällä ruoan voi valmistaa hiilten sammuttua. Haudutusuunillisissa tulisijoissa uuni lämpenee takassa poltettavan tulen voimalla haudutusvalmiuteen noin 200 asteeseen. Haudutusuunia voi käyttää monipuolisesti kiireettömään ruoanlaittoon, matalampaa lämpötilaa vaativiin paistoksiin sekä ruoan lämpimänä pitämiseen.

 

 

Kermansavi Jalanti-mallin musta varaava takka mustalla luukulla

 

Kermansaven takkaleivinuuni lämpiää yli 300 asteeseen, ja paistoaika on pitkä. Uunin ollessa kuumimmillaan siellä paistuvat esimerkiksi pitsat, ja yöksi puolestaan voi jättää hautumaan seuraavan päivän padan tai hernerokan pehmeälle jälkilämmölle, jota riittää aamuun asti.

Tutustu varaaviin takkoihin täältä.

Tulikivi Kermansavi keraamiset tulisijat