Varaava takka luovuttaa lämpöä tasaisesti: parilla pesällisellä kodista tulee ihana lämmin pesä yli vuorokaudeksi. Mikä onkaan parempaa kuin istahtaa takkatulen ääreen ja nauttia oman kodin rauhasta.

Kuin äidin halaus: lämmin ja pehmeä. Niin voisi kuvailla varaavan tulisijan tuottamaa ololämpöä. Kaksikuorirakenteen ansiosta varaavan takan pinta ei kuumene polttavaksi vaan pysyy halauksen lämpöisenä, ja saa siten myös kodin tuntumaan turvalliselta pesältä. Kuin pumpuliin olisi kääritty.

 

Lataa tästä Tulikivi-takkakuvastot

 

 

Mikäpä mukavampaa ja kodikkaampaa kuin sytyttää takka, käpertyä sohvalle hyvän kirjan ja teekupposen kanssa ihailemaan tulen loimua. Takkatulen ääressä kelpaa myös pitää illanistujaiset hyvässä seurassa. Tulikivi-tulisijoissa on iso tulipesä ja tiivis lasiluukku, jonka läpi tulen kauneutta kelpaa ihailla.

 

Energiatehokas lämmitysmuoto

Varaavan tulisijan synnyttämä pehmeä säteilylämpö eroaa edukseen perinteisten kamiinoiden kovasta ja kuumasta konvektiolämmöstä. Tulikivi-takka luovuttaa lämmön tasaisesti suureenkin huonetilaan, joka pysyy pitkään mukavan lämpöisenä. Myös lattiat – ja siten myös jalat – pysyvät lämpiminä, ja villasukat ovat vain tyylikysymys.

 

Mikäpä mukavampaa ja kodikkaampaa kuin sytyttää takka, käpertyä sohvalle hyvän kirjan ja teekupposen kanssa ihailemaan tulen loimua.

 

Varaava takka on kaikessa energiatehokkuudessaan sopiva lämmitysvaihtoehto niin uudisrakennukseen kuin saneerauskohteeseen. Varautunut lämpö vapautuu huonetilaan tasaisesti ja – mikä lämmittäjän näkökulmasta parasta – pitkään.

Lämmöissä on eroja. Katso videolta, miten ololämpö eroaa konvektiolämmöstä.

 

 

Pari pesällistä puuta riittää

Tulikiven tulisijoissa on panostettu jo pitkään puhtaaseen palamiseen, ja niissä pienempikin puumäärä riittää lämmittämään kotia sopivasti. Tämä tuo säästöjä sekä lompakkoon että ajankäyttöön. Kun puita tarvitaan vähemmän, ei niiden hankintaan, pilkkomiseen ja varastointiin tarvitse tuhlata kaikkea vapaa-aikaa, vaan voi vain nautiskella oman kodin rauhasta.

Tulikivi-takka ei tuhlaa lämpöä tai puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa tulta täytyy pitää yllä jatkuvalla syötöllä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin tasaisesti yli vuorokauden.

 

Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin tasaisesti yli vuorokauden.

 

Tämä johtuu siitä, että nopea ja tehokas palaminen edesauttaa lämmön varautumista tulisijan massaan. Silloin lämpö ei mene hukkaan vaan levittyy tasaisesti ja saa kodin tuntumaan lämpöiseltä pitkään.

Tulikivi-takat polttavat puun puhtaasti, ja ne alittavatkin maailman tiukimmat päästönormit. Tämä tekee Tulikiven tulisijoista maailman parhaita kodin lämmittäjiä.

 

Puhdas ja raikas sisäilma

Erityisesti talvella lämmittäminen kuivattaa herkästi huoneilman ja siten saa myös ihon kuivumaan ja limakalvot koetukselle. Moni ei tule ehkä ajatelleeksi, että vastaus tähän voisi olla varaavassa takassa.

Varaava Tulikivi-takka ei nimittäin polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi vaan pitää sen sopivan raikkaana ja helppona hengittää. Säteillessä ilma ei pääse kuumenemaan samalla tavoin kuin esimerkiksi varaamattomissa kamiinoissa, joiden lämpö syntyy ja häviää nopeasti.

 

Varaavalla takalla lämmitettäessä huoneilma pysyy puhtaana ja sopivan kosteana eikä kuivata ihoa tai limakalvoja. Tämän vuoksi Tulikivi-takka sopii mainiosti myös allergikoille.

 

Varaavalla takalla lämmitettäessä huoneilma ei myöskään kierrä huoneistossa, jolloin sen mukana ei nouse pölyä. Näin ollen ilma huoneessa pysyy puhtaana ja sopivan kosteana eikä kuivata ihoa tai limakalvoja. Tämän vuoksi Tulikivi-takka sopii mainiosti myös allergikon kotiin.

 

Lämpötila vaikuttaa viihtyisyyteen

Monien edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi Tulikivi-takka on myös kaunis osa kodin sisustusta. Kodin sydän, moni sanoo. Eikä suotta. Tyylikäs ja persoonallinen takka on mukava katsella, minkä lisäksi sen tuoma ololämpö tekee kodista kodikkaan.

 

Kun lämpötila on sopiva, myös mieli pysyy virkeänä.

 

Moni kärsii pitkin vuotta kylmistä jaloista ja haaveilee sen vuoksi lattialämmityksestä. Varaava takka kuitenkin lämmittää tilan tasaisesti ja pitää siten myös lattiat lämpiminä. Näin ollen paljain varpain kulkemisesta voi nauttia kotona ympäri vuoden.

On ihan tutkittu juttu, että sisäilman lämpötila vaikuttaa suuresti siihen, miten viihtyisäksi ihminen olonsa kokee. Kun lämpötila on sopiva, mieli pysyy virkeänä ja olo mukavana.

Tutustu varaaviin takkoihin täältä.

Tulisijat kuvasto Karelia