Monenlaiseen tilaan sopiva Pielinen-kiertoilmatakka yhdistää perinteisen kamiinan ja varaavan takan hyödyt yhdeksi kompaktiksi lämmönlähteeksi.

Pielinen-malliston Saramo-kiertoilmatakassa on poikkeuksellisen leveä luukku

Tulikiven vuolukivinen kiertoilmatakka on monipuolisesti erilaisiin tarpeisiin mukautuva lämmitysratkaisu, joka sopii niin kodin lämmittäjäksi kuin mökkiverannan tunnelmanluojaksi. Vuolukivinen kiertoilmatakka lämmittää tilan nopeasti ja jatkaa lämmön luovutusta perinteisiä kamiinoita pidempään.

 

Lataa tästä Pielinen-kuvasto

 

Suomalainen vuolukivi varaa lämpöä tehokkaasti ja säteilee sitä lempeästi jopa 13 tunnin ajan. Vuolukivestä saa takkaan persoonallisia ja moniulotteisia pintoja, jotka korostavat aidon luonnonkiven kauneutta ja tuovat sisustukseen ripauksen pohjoisen eksotiikkaa.

 

Ei vaadi perustuksia

 

Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – niin kotiin kuin vapaa-ajanasuntoon. Kun perinteiset kamiinat lämmittävät vain sen aikaa, kun tuli palaa, Pielisen paksu vuolukivikuori varaa lämpöä vielä pitkään hiilloksen sammuttua.

 

Pielinen-malliston kiertoilmatakka yhdistää kiertoilman ja varaavan takan hyödyt. Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna sen valtteja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Malliston pienimmät, alle 500-kiloiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustusten vahvistamista, kuten kookkaampi varaava takka, joten ne voi sijoittaa lähes mihin tahansa. Alustaksi sopii jopa puulattia, koska takka ei kuumene liikaa alaspäin.

 

Lako-kiertoilmatakan leveästä hissiluukusta tuli näkyy laajalle alueelle

 

Pielinen-takkamallisto tarjoaa aivan uudenlaisen tavan lämmittää nykyaikaisia asuin- ja vapaa-ajanrakennuksia. Siinä missä tavallisten kiertoilmatakkojen pinta pysyy yleensä hyvinkin viileänä ja kaminoiden metallipinta taas kuumenee jopa polttavaksi, Pielisen vuolukivipinta lämpenee miellyttävän lämpöiseksi.

 

Paksu vuolukiviverhous varaa lämpöä vielä pitkään hiilloksen sammuttua.

 

Kiertoilmatakka alkaa luovuttaa lämpöä heti, kun puut sytytetään. Vaikka kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, Pielinen-malliston takoissa on paksu vuolukiviverhous ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa. Siksi ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin ollen takan lämmittäminen ei häiritse käytössä olevaa ilmanvaihtojärjestelmää.

 

Pielinen-takka on kaunis ja käytännöllinen

 

Pielinen-mallistoon kuuluu useita erilaisia vuolukivistä valmistettuja kiertoilmatakkoja. Niiden muotoilussa kaikki ylimääräinen koristeellisuus on riisuttu pois. Katseen kiinnittävät elävä ja persoonallinen vuolukivipinta sekä suuresta luukusta kauniisti oikeuksiinsa pääsevä tuli. Pielinen-takkoja on saatavana kahden korkuisena, minkä lisäksi luukun voi valita kulma-, pysty-, vaaka- ja läpimalleista.

 

Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa, jolloin lämmittäminen ei häiritse ilmanvaihtojärjestelmää.

Henka-kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti

 

Modernissa Henka-takassa on leveä vaakaluukku. Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden väliin, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut saa auki molemmilta puolilta. Jokka-takassa puolestaan on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle. Mitoiltaan malliston kapeimmassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.

 

Läpiluukullisesta takasta uudenlaisen tulkinnan tuova Juva-takka tarjoaa mahdollisuuden tarkastella tulta takan molemmilta puolilta. Syvään uurrettu U-mallinen luukku tarjoaa näkymän takkatuleen jopa kolmelta suunnalta. Lako-takka on Juvaan verrattuna korkeampi sekä kapeampi, joten se soveltuu sijoitettavaksi suoralle seinälle. Leveä hissiluukku näyttää tulen laajalle alueelle – edestä yli 80 senttimetrin matkalta sekä sivuilta molempiin suuntiin. Kelo-takan luukku on sijoitettu takan kulmaan. Mitoiltaan siro Kelo sopii myös pienempiin tiloihin.

 

Vuolukivi taipuu monenlaiseen sisustukseen

 

Suomalainen vuolukivi on ainutlaatuinen luonnonmateriaali, josta voi työstää monenlaisia pintoja ja joka sen vuoksi sopii monenlaiseen kotiin. Pielinen-mallistoa varten kehitetyssä uudessa Nobile-pinnassa tasainen vesikäsittely muuttaa kiven perinteistä vuolukiveä tummemmaksi, jolloin pinta alkaa kimmeltää. Kevyesti karhennettu Nobile-vuolukivi tuntuu käden alla pehmeältä kuin mokkanahka. Nobilen voi valita pintamateriaaliksi uusiin kiertoilmatakkoihin, osaan Karelia-sarjan varaavista takoista sekä tiettyihin Tulikiven kiukaisiin.

 

Pielinen on kooltaan ja tilantarpeeltaan pieni takka, joka tekee suuren vaikutuksen.

 

Pielinen-takan pintaan voi valita myös vesileikkauksella toteutetun Grafia-pinnan tai perinteisen, sileäksi hiotun Classic-vuolukiven. Eläväpintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot, jotka saavat kiven kimmeltämään ja tuovat esiin sen kolmiulotteisuutta. Classic puolestaan on perinteinen ja laadukas, vaaleanharmaan sävyinen vuolukivi, joka sopii mainiosti skandinaaviseen kotiin.

 

Kammi-kiertoilmatakassa on kapea pystyluukku

Kaiken kaikkiaan Pielinen on kooltaan ja tilantarpeeltaan pieni takka, joka tekee suuren vaikutuksen. Sen pelkistetyn kaunis ulkomuoto ja laadukas design tuovat esiin sen olennaisimman sisustuselementin: tulen.

 

Tulikivi tulisijat kiertoilmatakat Pielinen kuvasto

 

Katso kaikki blogit