Helppo, kaunis ja käytännöllinen. Ylellinen, aikaa ja kulutusta kestävä. Kivipinta sisustuksessa on juuri näitä. Siksi moneen kotiin valitaankin luonnonkiveä juuri näiden ominaisuuksien takia. Luonnonkiven elävä pinta houkuttaa katsomaan kiveä uudelleen ja uudelleen, siinä on jotain villiä ja alkukantaista mikä kiehtoo. Kauneus tulee juuri tästä monimuotoisuudesta.

Kivi, puu, pellava, kaikki ovat aitoja luonnonmateriaaleja. Sisustuksessa on pitkään ollut trendinä käyttää luonnonläheisiä sävyjä, murrettuja ja hillittyjä. Niihin yhdistetään väriläiskiä oman maun mukaan. Ekologisuus korostuu kaikessa valinnassa, ja luonto on hyvä kiireisen elämän rauhoittaja. Ihminen kaipaa rauhaa. Luonnonkiviä valitsemalla kotiin saadaan hiven tuota luonnon tuntua. Ikiaikaista kestävyyttä ja hillittyä harmoniaa.

 

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Kaunis, kestävä ja käytössä helppo.

 

 

Kivi, puu, pellava, kaikki ovat aitoja luonnonmateriaaleja. Sisustuksessa on pitkään ollut trendinä käyttää luonnonläheisiä sävyjä, murrettuja ja hillittyjä.

 

Kivi ei pelkästään ole kaunis, se on myös lähes ikuinen. Luonnonkivi sisustuksessa on hyvin käytännöllinen ratkaisu, se on helppo pitää puhtaana ja kestää todella hyvin kulutusta. Lisäksi se on monien mahdollisuuksien materiaali, sitä voi käyttää kylpyhuoneesta keittiöön, lattiasta seiniin ja tasoihin. Se sopii vaikka saunan palomuuriin. Monipuolisuutensa ansiosta luonnonkivi sopii myös ulkokäyttöön, sitä voi käyttää kaunistamaan puutarhaa, tehdä tasoja ulkoterassille tai vaikka rouheat rappuset rantasaunalle. Se kestää aikaa ja pysyy arvossaan vuosien vieriessä. Se jopa nostaa asunnon arvoa, koska sitä arvostetaan niin paljon materiaalina ominaisuuksiensa vuoksi.

 

Tulikiven luonnonkivien sävyt ovat hyvin luonnonläheisiä, sävyistä jokainen löytää mieleisen vaihtoehdon hakipa hillittyä vaaleaa tai modernia tummaa sävyä. Jokainen kivi on yksilö ja siitä sahatut laatat tai keittiötasot samaten. 

Tutustu luonnonkivivaihtoehtoihin täältä.

Tämä tekee kivestä suositun materiaalin sisustajien keskuudessa, kivessä piilee uniikkius, jota halutaan korostaa. Kiven kuviot ovat vaihtelevia ja kauniita, niissä on ikiaikainen kiehtovuus.

 

 

Luonnonkivitaso on keittiön kruunu

 

Keittiössä tulee touhuttua paljon, se on kodin monitoimikeskus, jonka pitäisi olla toiminnoiltaan sellainen, että työskentely on jouhevaa ilman turhia varomisia. Kodinkoneiden lisäksi tärkeää on valita oikeat pinnat keittiön työskentelytasoihin. Keittiötasoissa luonnonkivi toimii hyvin, sen helppous käytössä on ehdoton. Kiven pinta kestää hyvin kuuman kattilan tai juuri uunista nostetun tulikuuman uunipellin. Luonnonkivinen taso on kestävä, se ei naarmuunnu, vaan keittiössä voi työskennellä huoletta, kun ei tarvitse pelätä, että kivipinnalle käy jotain. Se pysyy siistinä käytössä, se ei siis ole vain koriste vaan tarkoitettu elämään.

 

Puu ja kivi sopivat harmonisesti yhteen.

 

 

Keittiötasoissa luonnonkivi toimii hyvin, sen helppous käytössä on ehdoton.

 

Suomalainen graniitti on yksi kauneimmista ja kestävimmistä kivistä juuri keittiötasoksi, se on yksi parhaiten kulutusta kestävistä kivilaaduista. Graniitin kaunis elävä pinta näyttää aina hyvältä ja siistiltä, siinä ei mahdolliset roskat tai pöly korostu turhaan. Lisää tietoa graniiteista tästä.

Upean graniitin lisäksi kannattaa katsastaa keraamisten ja kvartsitasojen valikoima. Myös vaaleutta ja valoisuutta haluavalle Tulikiven valikoimasta löytyy upeita luonnonläheisiä sävyjä, jotka sopivat hyvin moneen sisustukseen yhdistelemällä eri sävyjä. Eri sävyjä kannattaakin rohkeasti yhdistellä, näin kokonaisuus on näyttävä. Myös tummat ja vaaleat sävyt sopivat kauniisti yhteen. Kannattaa muistaa, että sisustusmateriaalina niin luonnonkivi kuin keraaminenkin taso on paloturvallinen. Lue lisää keraamisista kivitasoista täältä. Ja komposiittitasoista (kvartsi) löytyy tietoa täältä.

Olipa valinta graniitti tai muu kivilaji on se työskentelytasona helppo, se ei säikähdä tahroja, rasvaa tai muutakaan mitä saattaa keittiössä vahingossa roiskahtaa. Puhdistamisen helppous on luonnonkivisen tason valtti, kostealla liinalla pyyhkäisy riittää puhdistamaan tason nopeasti ja ilman turhia kemikaaleja. Se on siis hyvin ekologinen valinta nykypäivän keittiöön. Mallipalan voi tilata täältä.

 

Harmonista kauneutta eri pintoihin

 

Spamainen tunnelma kylpyhuoneessa on monen haave, kaivataan hieman ylellisyyttä. Pienillä valinnoilla saadaan aikaan rauhallinen tunnelma luonnollisilla sävyillä. Kun mietitään pitkäikäistä ja luonnollista vaihtoehtoa lattiaan tai esimerkiksi kylpyhuoneen seinille, kannattaa ensimmäisenä tutustua Tulikiven monipuoliseen laattavalikoimaan. Yhdistelemällä eri laattoja luodaan harmoninen ja tasapainoinen yhdistelmä, sävyjä voi yhdistää helposti ja omaan silmään miellyttävä vaihtoehto löytyy varmasti. Laatan kokoja voi yhdistää tai tehdä koko alan pelkästään yhdellä laatalla. Vaihtoehtoja luonnonkivistä näet täältä

 

 

Luonnonkivillä saadaan hillitty sävymaailma.

 

 

Yhdistelemällä eri laattoja luodaan harmoninen ja tasapainoinen yhdistelmä, sävyjä voi yhdistää helposti ja omaan silmään miellyttävä vaihtoehto löytyy varmasti.

 

Jos kaivataan hillittyä tunnelmaa kylpyhuoneeseen, kannattaa tutustua kotimaiseen vuolukiveen. Vuolukivi on uniikki kivi, se louhitaan Pohjois-Karjalasta Tulikiven omalta louhokselta. Kaunis harmaa soveltuu yhdistettynä toiseen sävyyn kauniisti, mutta toimii myös yksinään. Kiven kauneus tulee harmaasta sävystä, harmaa on ikuinen sisustajan sävy. Tunnelma pysyy rauhallisena ja harmonisena vaikka koko kylpyhuone olisi lattiasta seiniin pelkkää vuolukiveä. Lattiassa vuolukivi on lämmin ja turvallinen, se ei ole liukas eikä kopise askelten alla. Se tuntuu ylellisen miellyttävältä jalkapohjan alla, varsinkin lattialämmityksen kanssa se toimii täydellisesti koska vuolukivi sitoo lämpöä itseensä. Tutustu vuolukivisiin laattoihin täältä.

Harmaa tuo rauhallisuutta kylpyhuoneeseen.

 

 

Vuolukivi tuntuu ylellisen miellyttävältä jalkapohjan alla, varsinkin lattialämmityksen kanssa se toimii täydellisesti koska vuolukivi sitoo lämpöä itseensä.

 

Jos arvostaa kaunista herkkyyttä sisustuksessa kannattaa tutustua marmoriin. Se tuo vaaleutta ja valoisuutta sisustukseen, marmorin kauniit harmaat juonteet tekevät pinnasta hillitysti eloisan. Se on pitkäikäinen ja näyttävä materiaali, joka kerää katseita ja ihastusta. Marmori luo tilaan kuin tilaan ylellistä tunnelmaa. Lisää marmoreista täältä.

Luonnonkiven käytössä vain mielikuvitus on rajana, se taipuu moneen muotoon ja sopii myös erinomaisesti kovan kulutuksen tiloihin. Vaikka sitä olisi pienikin ala niin se tuo kotiin tietynlaista säväystä. Arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät esteettisyys, luonnonmukaisuus ja käytännöllisyys.

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

Katso kaikki blogit