Luonto saa näkyä ja tuntua sisustuksessa
Hae sivustolta

  Luonnonkivillä sisustamisessa näkyy raikkaus ja luonnon omat sävyt, erilaisilla kivillä leikkiminen sisustamisessa antaa kontrastia huonetilaan. Toinen sisustaja käyttää tummaa ja toinen vaaleaa, jokaiselle oman kodin sisustajalle on jotakin mikä tuo ihanan kotoisan tunnelman. Vaalealla saadaan hyvin tilan tuntua ja tummalla luodaan rauhoittava ja harmoninen tunnelma. Kivi on moni-ilmeinen ja sopeutuvainen materiaali.

  Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

   

  Kivi on näyttävä ja tuo arvokkaan tunnelman

   

  Kuinka sitten käyttää kiviä, jos tuntuu ettet osaa?

  Kivisisustamisessa asiantuntijan käyttäminen on suotavaa, lisäksi sinun kannattaa tutustua sisustuslehtien valikoimiin ja käydä esimerkiksi Asuntomessuilla tutustumassa kohteisiin, joissa kiveä on käytetty. 

  Voit varata ajan Tulikiven sisustussuunnittelijalle: 

  VARAA AIKA

   

   

  Moni-ilmeinen kivisisustaminen

   

  Kivestä saadaan tehtyä harmonista tai räväkkää, tai molempia halutessasi. Siitä voit suunnitella yksityiskohtia vapaasti ideoiden melkein mihin kodin tilaan tai paikkaan. Esimerkiksi ikkunalaudat voidaan tehdä kokonaan luonnonkivestä, näin saadaan pieniä, mutta kuitenkin näyttäviä yksityiskohtia asuntoon. Kivi on siitä kiitollinen materiaali, ettei se säikähdä, jos kukkaruukusta läikkyy vettä kukkia kasteltaessa. 

   

  Kivi on siitä kiitollinen materiaali, ettei se säikähdä, jos kukkaruukusta läikkyy vettä kukkia kasteltaessa. 

   

  Terazzo toimii ikkunalautana

   

  Luonnonkiven käyttö sisustamisessa on vuodesta toiseen kasvattanut suosiotaan ja sen käytöllä haetaan ja saadaan kotiin rauhallinen ilmapiiri. Kiveä käytetään monipuolisesti eri huonetiloissa, se sopii niin märkään, kuin kuivaankin tilaan. Syitä suosioon on monia, mutta yksi tärkeimmistä syistä on luonnonkiven kauneus ja ajattomuus.

  Toinen merkittävä syy luonnonkiven vankkumattomalle suosiolle on sen helppous materiaalina; sen huolto ja puhdistus ei vaadi paljoa työtä. Yleensä pelkkä kivipinnan imurointi ja vedellä pyyhkäisy riittää. Lisäksi suuressa arvossa on pitkäikäisyys ja kestävyys. Luonnonkivellä on huomattavan pitkä elinkaari ja se on yksi arvostetuimmista kriteereistä sisustajan silmissä.

   

  Yleensä pelkkä kivipinnan imurointi ja vedellä pyyhkäisy riittää.

   

  Luonnonkivi on oiva materiaali lattiassa

   

   

  Luonnonkiven suosio näkyy Asuntomessuilla

   

  Villa Hopeapuun keittiöön valittiin tasoiksi ja taustakiveksi mattapintainen Tulikiven Travertino Classico -kalkkikivi. Luonnonkivi sopii täydellisesti ekokodin muuhun sisustukseen, niin väri-, materiaali- kuin ajatusmaailmaltaan. Samaa kiveä on käytetty myös kylpyhuoneessa, jonne mattapintainen kalkkikivi tuo rauhoittavan spa-maisen tunnelman.

   

  Tulikiven Travertino Classico -kalkkikivi Asuntomessukohteen Villa Hopeapuun keittiössä

   

  Travertino Classico -taso on beigen sävyinen

   

  Luonnonkiveä voi käyttää myös kodin pieniin yksityiskohtiin, sillä persoonalliset yksityiskohdat korostavat sisustusta ja tekevät kodista mielenkiintoisen. Ainoakoti Fiksussa on käytetty Lundia -hyllyjen kantena Tulikiven Jura Beige -kalkkikiveä. Luonnonkivi viimeistelee kauniin kaulusteen antaen sille kosteutta ja kuumaa kestävän pinnan. Se antaa lisäksi ilmavuutta koko huoneen sisustukseen. Jura Beigen kaunis luonnollinen sävy on helppo yhdistää monen materiaalin kanssa.

   

  Luonnonkiveä voi käyttää myös kodin pieniin yksityiskohtiin, yksityiskohdat korostavat sisustusta ja tekevät kodista mielenkiintoisen.

   

   

  Lundia hyllyn päällä on käytetty Jura BeigeäKuva: Kesko / Studio Thomas Broumand

   

   

  Puu ja kivi täydellinen liitto

   

  Japanilaisia vaikutteita saaneen Sensun löylyhuoneessa näkyy puun ja kiven liitto, nämä kaksi luonnonmateriaalia ovat erottamaton yhdistelmä. Kiukaan taustaseinä on tehty Tulikiven vuolukivisestä Nobile -laatasta. Kotimaisen vuolukivilaatan tumman samettimainen pinta valmistetaan erityisellä vesityöstötekniikalla, jolloin pinnassa näkyy kiven elävyys kauniisti. Kiuas on Tulikiven Nobile-pintainen Tuisku valkoisilla Deco White -kiuaskivillä.

  Vuolukivinen Nobile -laatta ja Tuisku kiuas

   

   

  Skandinaavisessa ja modernissa puurakennuksessa näkyy kivisisustaminen parhaimmillaan. Calacatta Arni Terrazzo -keittiötasot ja Verde Guatemalan vihreä marmorilaatta kylpyhuoneessa antavat jälleen hyvin kontrastia neutraalille puulle. Puun elävä pinta yhdistettynä kiven elävään pintaan on kiehtova, toista samanlaista yhdistelmää ei ole. 

  Verde Guatemalan vihreä sävy on rohkea valinta kylpyhuoneeseen, mutta omalla tavallaan hillitty. Se antaa arvokkuutta ja upean säväyksen kylpyhuoneen muuhun sisustukseen.  

   

  Verde Guatemalan vihreä sävy on rohkea valinta kylpyhuoneeseen, mutta omalla tavallaan hillitty.

   

  Kohteeseen on mahdollista tutustua virtuaalikierroksella

  Vihreä marmori on kaunis

   

   

  Kun suunnitellaan paritaloa, asuntojen ei enää tarvitse olla kopioita toisistaan. Yleensä punainen lanka sisustuksessa kuitenkin pidetään samana. Duplio -paritalon molemmissa kodeissa on käytetty runsaasti kiveä ja asunto A on saanut Lagoon -komposiittikivestä sekä keittiön että kylpyhuoneen tasot.

  Lagoon on kestävä komposiittikivi, jonka vaaleat sävyt antavat marmorimaisen vaikutelman. Lagoon-kiveä kannattaakin yhdistää mustaan, sillä se nousee hienosti esiin ja vaalea kivi korostuu entisestään.

   

  Lagoon komposiitti on vaaleaa

   

  Lagoon on kestävä komposiittikivi, jonka vaaleat sävyt antavat marmorimaisen vaikutelman.

   

  Duplion asunto B:ssä on käytetty Blanco Zeus -komposiittikiveä. Raikas ja energinen valkoinen sopii lähes jokaiseen keittiöön ja se on täydellinen valinta silloin, kun halutaan keittiön tasosta käytännöllinen ja helppohoitoinen. Blanco Zeus on Tulikiven valikoiman valkoisin kivi. 

   

  Lohjan_Saarenta_Keittio_896x560px

   

  Luonnonkivitasoja ja -laattoja sekä muita Tulikiven tuotteita, takoista kiukaisiin on näyttävästi esillä Asuntomessukohteissa. Tutustu lisää Lohjan Asuntomessujen kohteisiin täältä ja Tuusulan kohteisiin täältä napataksesi inspiraatiota omaan projektiisi. 

   

  Jokainen luonnonkivi on yksilö, jolloin sisustettaessa luonnonkivillä lopputulos on aina uniikki. Luonnonkiven kuviot vaihtelevat kauniisti ja pinta on elävän näköinen. Luonnonkiviä on käytetty myös useissa julkisissa tiloissa, esimerkiksi aulat ja eteiset ovat hyvin suosittuja kiven käyttökohteita. Näyttävyys, pitkäikäisyys ja kestävyys kulkevat kiven kanssa käsi kädessä.

   

  Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

   

  Katso kaikki blogit