Huoltovarmuus on ollut paljon otsikoissa viime vuosina covid-19 johdosta, sekä tämänhetkisen maailmantilanteen vuoksi. Huoltovarmuus on asia, joka tarkoittaa varautumista mahdollisiin kriiseihin ja häiriötilanteisiin sekä jatkuvuuden hallintaa turvaamalla elintärkeät toiminnot, jotta elinkeinoelämä ja koko yhteiskunta toimivat ja ihmiset voivat turvallisesti elää arkeaan.

Mitä huoltovarmuus sitten tarkoittaa suomalaisen ihmisen arjessa ja millaisiin häiriötilanteisiin jokaisen meistä olisi hyvä ja helppo varautua? Vastaus on sähköttömyys. Suomi on pitkän talven ja pitkien etäisyyksien maa. Olemme kokeneet tai ainakin lukeneet lumen, kovien pakkasten, jäätävien sateiden, ukkosten ja myrskyjen aiheuttamista sähkökatkoista, joka on katkaissut lämmityksen ja tehnyt  ruoanlaiton haasteelliseksi. Sähkökatkoihin tai sähköisten lämmityslaitteiden rikkoutumiseen kannattaa varautua ennakkoon.

 

Tilaa tästä ilmainen kotikäynti

 

Petro_structure_white_2100_1 896x560x72px

 

Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite

 

Suomi on kehittynyt yhteiskunta niin taloudellisesti kuin teknologisestikin. Nuoremmat sukupolvemme ovat jo ehkä unohtaneet rintamamiestalojen lämmittävät ja varaavat leivinuunit, koska lämmitysenergia on ollut maassamme edullista. Aikoinaan elimme avotakkojen kultakautta, jolloin tulen tunnelma rauhoitti koko huoneen, mutta lämpö karkasi piipun kautta ulos ja lämmityksestä vastasivat patterit.

Meillä Tulikivellä on aina ollut yhtenä merkittävänä myyntiargumenttina “oman huoltovarmuuden parantaminen”, kun tuotteena on varaava takka, paras sähkötön lämmityslaite. Muihin tulisijoihin, kuten kamiinaan tai kiertoilmatakkaan, verrattuna varaavan takan lämmöntuotto on paljon pitkäkestoisempaa ja tasaisempaa.

 

Tulikivi_Jalanti_takkaleivinuuni_Ari_Ruoho_perunarieskat 896px

 

Omavaraisen lämmityksen lisäksi varaava takka tarjoaa tunnelmallisen valon sekä helpon ja vaivattoman tavan valmistaa myös ruokaa. Varaavassa takassa ruoanlaitto onnistuu myös takkapesässä. Varaavan takan pitkäkestoinen lämmöntuotanto mahdollistaa sekä korkean lämpötilan kokkaamista, kuten pizzan paistoa, tai matalan lämpötilan pitkän ajan hauduttamista. Varaavan takan takkapesä ei ole ainoastaan vaihtoehto sähköttömälle ruoanlaitolle, vaan se on yksi toimiva elementti keittiön yhteydessä ja nykyaikainen sekä ekologinen tapa valmistaa ruokaa.

 

Omavaraisuus lämmitysenergian tuotannossa tarkoittaa selvää taloudellista säästöä

 

Varaavan takan hankkiminen on investointi omaan huoltovarmuuteen, mikä maksaa itseään takaisin sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käyttää. Maaseudulla monelle polttopuun hankinta maksaa oman työn verran, jos puu löytyy omalta tontilta. Kasvukeskuksissa 60 euron heittokuutiolla polttopuuta saa 1000 Kwh lämpöenergiaa. Tämän päivän sähkönhinnalla maksetaan samasta määrästä jopa 180 euroa ja öljyllä lämmittävät vielä enemmän. Omavaraisuus lämmitysenergian tuotannossa tarkoittaa selvää taloudellista säästöä.

Riippuen sähkösopimuksesta, tämänhetkinen energiakriisi saattaa haukata ison loven kuluttajan kukkaroon, mikä vaikuttaa selkeästi jo ihan perusarjen pyörittämiseen. Oman lämmitysenergian tuotannolla pystyy kätevästi paikkamaan tätä kriisin aiheuttamaa lovea. Jo kahdella puusylillisellä varaava tulisija tuottaa 24-32 tuntia säteilylämpöä. Tämä on yksi asia, joka on kääntänyt monen avotakkailijan pään ja saanut heidät vaihtamaan nykyaikaiseen varaavaan tulisijaan, mikä antaa lämmön lisäksi myös tulen tunnelmaa lasiluukkunsa läpi. Kyllä, avotakan vaihtaminen moderniin varaavaan tulisijaan on yleensä paljon helpompi projekti, kuin mitä luullaan. Tulikiven uunimestarit ovat alansa ammattilaisia takan vaihtoprojektissa ja pystyvät auttamaan ja antamaan sinulle visuaalisesti miellyttävän sekä käytännössä toimivan suunnitelman ja toteutuksen.

 

FEEL_Rosamo_V4_latte_coffee_beige_18_left_black_door_896x560

 

Moderni teknologia takaa puun puhtaan palamisen

 

Ekologisuus ohjaa tämän päivän modernia liiketoimintaa kaikilla aloilla – niin myös meillä. Tulikiven takoissa käytetään oman tuotekehityksen aikaansaamia ja patentoituja tekniikoita, joiden ansiosta puu palaa puhtaasti ja energiatehokkaasti. Takkamme täyttävät vuoden 2022 alussa voimaan tulleet ekosuunnitteludirektiivin vaatimukset.

Luonnollisesti tuotekehitys ja testaaminen vievät aikaa ja tietenkin rahaa, mikä heijastuu tuotteen loppuhintaan. Markkinat kuitenkin osoittavat, että nykypäivän valveutuneet kuluttajat tietävät, mitä haluavat ja ovat valmiita olemaan tinkimättä laadusta ja ekologisuudesta. Halvat, päästövaatimuksia koskemattomat tulisijat jäävät, yhä enenevissä määrin, kauppojen hyllyille ja ostopäätös tehdään kestävän kehityksen mukaisesti, direktiivit täyttävän varaavan tulisijan hyväksi. Tämä suuntaus allekirjoittaa Tulikiven strategian ja antaa uskoa tulevaisuudelle sekä tukee ekologista näkemystämme.

 

Deco_Kaila_V4_seasonal_color_black_21_1_21_RGB 896x560px

 

Oman huoltovarmuuden parantaminen on
harkinnan arvoinen asia

 

Yli miljoonassa suomalaisessa talossa on tulisija, eli puun polttaminen ei ole uusi asia. Mutta tulen hyötykäyttäminen oman lämmitysenergian tuottamiseen sekä ruoanlaittoon ovat asioita, joita kannattaa ottaa harkintaan. Varsinkin lämmittämisellä on kauaskantoisempia vaikutuksia, sillä oman kodin lämpimänä pitäminen kaikissa tilanteissa turvaa ihmisen tärkeimmän ja merkittävimmän investoinnin kunnossa pysymisen. Oman huoltovarmuuden parantaminen on todellakin harkinnan arvoinen asia.

 

Tulikiven asiantuntijan ilmainen kotikäynti

 

Katso kaikki blogit