Tulikivi on kehittänyt uuden ajan takankäyttäjän tarpeeseen huipputeknologisen Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi täysin koko takanlämmitysprosessin. Senso säästää paitsi takanlämmittäjän aikaa, myös kukkaroa.

 

RAITA_Nobile_18_S_SENSO_DECO_1200px

 

Tehokas puunpoltto vaatii optimaaliset olosuhteet. Paloilmaa on oltava sopivasti, puuta on oltava oikea määrä ja tulisijan lämpötila ei myöskään saa nousta liian korkeaksi. Turvallisuustekijät on myös otettava huomioon, eikä peltiä saa sulkea, ennen kuin hiillos on sammunut.

Lataa tästä Karelia-kuvasto

Tulisijan lämmittäminen myös voi olla joskus hankalaa tai jos haluaa saada parhaan hyödyn irti takasta, on sen paloilmaa säädettävä huolellisesti. Myös säiden vaihtelut ja muut hormin vetoon vaikuttavat tekijät vaikeuttavat palamisprosessin seurantaa.

 

Senso hoitaa käytännössä kaiken muun paitsi puiden sytyttämisen.

 

Tulikiven Karelia-mallistoon suunnitellun, takan sisään rakennetun teknologian ja älysovelluksen avulla toimiva Senso-takkaohjain hoitaa käytännössä kaiken muun paitsi puiden sytyttämisen. Sen tehtyäsi voit siis vain nostaa jalat ylös ja nauttia.

 

Senso-takkaohjain toimii tulipesästä mitattavilla lämpötilatiedoilla, ovikytkimellä sekä huonetilan ja varaavan massan lämpötila- eli lämmönvarauskapasiteettitiedoilla.

 

Tulikivi Karelia-takkoja voi ohjata Senso-automaattiohjaimella

 

Automaattinen takkaohjain, joka toimii älysovelluksen avulla

 

Senso-takkaohjain on integroitu takan ilmanjakojärjestelmään. Se toimii tulipesästä mitattavilla lämpötilatiedoilla, ovikytkimellä sekä huonetilan ja varaavan massan lämpötila- eli lämmönvarauskapasiteettitiedoilla. Se myös monitoroi takan ja hormin toimintaa sekä ohjaa takan oikeaan käyttöön.

Senso-tuotteeseen kuuluu säädin ja moottori koteloituna takan rakenteeseen, virtalähde, tarvittavat anturit sekä takan lämmityksen seurantaan ja säätöön liitettävä mobiilisovellus. Takkaohjaimeen saa lisävarusteena myös integroidun LED-näytön itse takkaan. Senso-sovelluksen voi ladata älylaitteeseen sovelluskaupasta.

Katso videolta, miten Senso otetaan käyttöön.

 

 

Senson ilmansäädin on täysin automatisoitu, jolloin se pitää palamisen koko ajan optimaalisena.

 

Ohjain säätelee palamista ja pitää lämpötilan juuri sopivana

 

Senson ilmansäädin on täysin automatisoitu, jolloin se pitää palamisen koko ajan optimaalisena. Sytyttäessä takkaa Senson ilmansäädin siirtyy automaattisesti sytytysasentoon. Kun palaminen on käynnissä, ilmansäädin vaihtaa palamisasentoon, ja hiilloksella se liikkuu itsestään hiillosasentoon. Kun tuli on palanut ja hiillos sammunut, säädin sulkeutuu automaattisesti.

Senso pitää siis huolen siitä, että puu palaa takassa tarpeeksi kauan, jotta tulisijan massa ehtii varata lämmön mahdollisimman hyvin. Se ei myöskään päästä huoneilmaa tukalan kuumaksi vaan huolehtii, että puuta poltetaan vain se määrä, jonka takka tarvitsee lämmetäkseen. Senso on myös turvallinen, sillä ilmansäädin sulkeutuu itsestään vasta kun hiillos on kokonaan sammunut, eikä häkäkaasuja pääse näin ollen huoneilmaan.

Senso-säätimellistä takkaa voi toki käyttää myös manuaalisesti. Esimerkiksi sähköjen katketessa tai laitevian aikana takan ohjauksen voi vaihtaa käsikäytölle, jolloin takka voi käyttää täysin normaaliin tapaan. Myös ruokaa laittaessa lämpötilaa voi joutua säätelemään manuaalisesti, jotta ruoka kypsyy halutunlaiseksi.

 

Sensolla voi vähentää turhaa puun polttoa, mikä näkyy paitsi pienhiukkaspäästöissä, myös kukkarossa.

 

Automaatio säästää aikaa ja lompakkoa

 

Senso-sovellus kertoo, kuinka paljon puita takkaan pitää laittaa. Ennen takan sytyttämistä sovellus näyttää takan lämpökapasiteetin, jonka avulla voidaan arvioida polttopuun tarvetta. Sensolle voi määrittää myös maksimihuonelämpötilan, jolloin sovellus ilmoittaa, milloin puun polttaminen pitää lopettaa, ettei lämpötila nouse liian korkeaksi.

Palamisen aikana Senso ilmoittaa sovelluksen kautta, kun takkaan on lisättävä puita. Tällä välin voit keskittyä vaikkapa rentoutumaan – tai miten tahansa vapaa-aikaasi haluat viettää. Kun tulisijan lämmönvarauskapasiteetti on 80 prosenttia, Senso muistuttaa lopettamaan puun polttamisen ylilämmityksen välttämiseksi.

Palamista ei siis tarvitse vahtia tai puita lisätä varmuuden vuoksi. Senso vähentääkin turhaa puun polttoa, mikä näkyy paitsi pienhiukkaspäästöissä, myös kukkarossa.

 

Katso videolta, millaisia hyötyjä Senso-takkaohjain tarjoaa takan lämmitykseen.

 

 

 

Senso-takkaohjain pähkinänkuoressa

 

1. Huolehtii tulipesän ilmamäärästä palamisen eri vaiheissa

  • Senso varmistaa, että puu poltetaan mahdollisimman tehokkaasti ja pienillä päästöillä

 

2. Ilmoittaa, milloin on aika lisätä polttopuita

  • Senson avulla säästät polttopuita ja aikaasi

 

3. Kertoo, kuinka paljon lämpökapasiteetista on käytössä

  • Senso auttaa pitämään huonelämpötilan miellyttävänä

 

4. Monitoroi takan ja hormin toimintaa

  • Senso ohjaa takan käyttöön niin, että aikaa ja rahaa säästyy sekä takka pysyy paremmassa kunnossa

 

Tutustu myös muihin varaaviin takkoihin täältä. 

 

Tulikivi Tulisijat Karelia

 

Katso kaikki blogit