Kun lähdin suunnittelemaan uuden kotini sisustusratkaisuja, otin lähtökohdaksi talon aikakauden ja tyylin. Vanha kivitalo Helsingin Sörnäisissä on rakennettu 1912 ja se edustaa jugendtyyliä. Huoneistosta löytyy vanhan talon herkut, kuten yli 3 m huonekorkeus, erkkeri, isot ikkunat ja lautalattia. Tätä tyyliä halusin lähteä korostamaan ja valitsin siksi asuntoon paljon arvokkaita kivipintoja.

 

Meja_Vaasanpolku_ikkunalauta_Rosso_Norwegian 1200px

 

Heti eteisessä astutaan lämminhenkiselle palamarmorilattialle. Vaikka muualla asunnon alkuperäinen lautalattia kunnostettiin ja kuvioitiin, niin eteiseen halusin kuitenkin kestävämmän ratkaisun. Kun Tulikiven varastosta sattui löytymään tätä asuntoni värimaailmaan sopivaa laattaa, oli valinta selvä. Terrakotan sävyinen palamarmori eli terrazzo sopii lautalattian kuvioihin, sekä ovien ja lasitiilien sävyihin täydellisesti.

 

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Meja_Vaasanpolku_eteinen_lattia_Rosso_Alicante 1200px

 

Omaa designia - marmorinen allastaso 

 

Kylpyhuone jatkaa lämpimän terrakotan sävymaailmaa, jonne valitsin Rosso Alicante -marmoria. Lattiassa on 10x10 laattaa ja myös lattiakaivon 15x15 kansi on pinnoitettu samalla marmorilla. Kylpyhuoneen katseenvangitsijana on suunnittelemani marmorinen allastaso, johon on upotettu pyöreä käsienpesuallas. Allastasossa on hulppea 10 cm reunus ja kaareviin muotoihin on tarvittu todellisia käsityötaitoja. Ahtaissa tiloissa pyöreät muodot toimivat täydellisesti. Taso myös kapenee ovea kohti, jolloin se jättää enemmän kulkutilaa.

 

Meja_Vaasanpolku_wc_taso_Rosso_Alicante 896px

 

Ikkunalautojen aatelia

 

Korkeita ikkunoita ja syviä ikkunalautoja korostamaan valitsin vaaleanpunaisesta Rosso Norwegian -marmorista tehdyt ikkunalaudat. Kivisten tasojen avulla ikkunalaudoista tehtiin entistäkin syvemmät, kun lautojen reunan haluttiin yltävän pattereiden yli. Erkkerissä ikkunalaudat muodostavat pitkän yhtenäisen tason mukaillen erkkerin muotoja. Itse taso on 2 cm paksua, mutta lautoihin tehtiin 7 cm korkeat reunat, jolloin vaikutelma on todella näyttävä.

 

"Kyllähän marmorisissa ikkunalaudoissa on vaan
sitä jotakin, vanhan ajan aatelista huminaa,
joka sopii juuri tähän asuntoon - minun kotiini.

 

Meja_Vaasanpolku_ikkunalaudat_Rosso_Norwegian 1200px

 

Ennen kuin törmäsin Rosso Norwegian -marmoriin Tulikiven varastolla muutama vuosi sitten, en edes tiennyt näin kauniin kiven olemassaolosta. Ihastuin siihen heti, ja teetin jo edelliseen kotiini siitä kylpyhuoneen allastason. Uuteen kotiini halusin tätä jumalaista marmoria paljon enemmän. Niinpä keittiön niemeke, sekä välitila on vuorattu kokonaan vaaleanpunaisella marmorilla. Keittiö on muuten täysin valkoinen, joten värillinen kivi pääsee tässä ympäristössä parhaiten oikeuksiinsa.

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Meja_Vaasanpolku_keittiö_saareke_kivitaso_välitila_Rosso_Norwegian 1200px

 

"Sisusta rohkeasti! Aina ei tarvitse olla
pelkkää valkoista, mustaa ja harmaata."

 

Toivottavasti kotini värikkäät kivet saavat sinutkin sisustamaan rohkeasti. Ulkomailla värejä uskalletaan käyttää ihan eri tavalla ja saman toivoisi leviävän tännekin. Kotini onkin sanottu henkivän ihanaa pariisilaista tunnelmaa.

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

 

Katso kaikki blogit