Tilaustyönä voidaan tehdä kaikkea pienistä muutoksista täysin uniikkeihin tulisijaratkaisuihin. Suosittuja ovat erityisesti elävät vuolukivipinnat.

Aina omannäköistä ja omiin tarpeisiin sopivaa tulisijaa ei meinaa löytyä millään, vaikka kuinka etsisi. Korkeus on väärä, valmis malli ei sovi takalle varattuun tilaan, jokin osa pitää saada piiloon tai haussa on aivan uniikki tulisija, jollaista ei mistään mallistosta löydy.

Tulikiven mittatilauspalvelu valmistaa asiakkaille tulisijoja yksilöllisiin tarpeisiin. Mittatilaustakkoja tilataan niin uudisrakennuksiin kuin saneerauskohteisiin. Raamit työlle luo lähinnä asiakkaan toiveet ja budjetti sekä turvallisuusmääräykset, muutoin asiakkaalle voidaan toteuttaa lähes minkä näköinen tulisija tahansa.

 

Lataa tästä klassinen kuvasto

 

Tulikiven mittatilausuuni Kolilla

 

Mittatilauspalvelussa ei kuitenkaan tingitä puhtaan palamisen vaatimuksista tai tulisijan riittävästä massasta, sillä uunin on toimittava samalla teholla ja laadulla kuin valmiiden mallienkin.

 

Pieni muutostyö tai uniikki taideteos

 

Tulikivi valmistaa asiakkaidensa toiveiden mukaisia mittatilaustakkoja laidasta laitaan. Toisessa ääripäässä ovat pienet muutostyöt, kun taas toisessa ovat täysin uniikit ja mielikuvitukselliset taideteokset. Mittatilaustakoissa muotisuuntaukset eivät seuraa alan trendejä, vaan toiveet ovat yksilöllisempiä. Joku näkee mieleisen tulisijan sisustuslehdessä, toinen on bongannut haluamansa matkalla ollessaan, kolmannella räätälöintiin vaikuttavat käytännön syyt.

Pienin mittatilaustakkaan tehtävä muutostyö on esimerkiksi liitosputken piilottaminen nostamalla takan korkeutta parilla kerroksella. Toinen ääripää on kokonaan uniikin takan rakentaminen. Uniikeissa tulisijossa halutaan yleensä korostaa takan materiaalia, ja erityisesti vuolukivestä tehdyt lohkareiset pintarakenteet ovat suosittuja. Toiveisiin vaikuttaa tietenkin myös ympäristö, johon takka sijoitetaan.

 

Laatustandardit ohjaavat myös tilaustyötä

 

Tilaustakkoja koskevat samat vaatimukset kuin valmiita malleja. Tulisijaa suunniteltaessa on otettava huomioon muun muassa takalle varatun pohjan kestävyys, hormin sijainti sekä etäisyys palavista materiaaleista.

 

Tulikiven mittatilausuuni Gigantico painaa noin 23500 kiloa

Maailman suurin vuolukiviuuni Gigantico luo tunnelmaa Belgiassa. Upea takka- ja leivinuunin yhdistelmä puutiloineen painaa n. 23500 kiloa ja on yli 3 metriä korkea.

 

Mittatilaustakoissa muotisuuntaukset eivät seuraa alan trendejä, vaan toiveet ovat yksilöllisempiä.

 

Tilaustyönä tehdyn tulisijan vakio-osat ovat samoja kuin mallistotulisijoissa. Luukut, kahvat ja rungon osat ovat Tulikiven standardoituja tuotteita, jotka takaavat tulisijan hyvän laadun ja toimivuuden. Vaikka asiakkaan toiveet kuunnellaan ja pyritään toteuttamaan viimeistä piirtoa myöten, kokonaisuuden toimivuus on viime kädessä ratkaiseva tekijä.

Tulikiven tulisijat alittavat maailman tiukimmat päästönormit, minkä lisäksi niille on myönnetty ISO 9001 -sertifikaatti merkiksi tuotteiden laadusta. Nämä seikat ohjaavat Tulikiven tuotteiden valmistusta, olipa kyse valmiista mallista tai mittatilaustyöstä.

 

Etkö löydä unelmiesi uunia? Toimi näin!

 

Yleensä mieluinen ja omaan kotiin sopiva tulisija löytyy pienellä taustatyöllä ja vertailemalla eri tuotteita keskenään. Jos kuitenkaan et löydä mallistoista unelmiesi uunia, ei hätä ole tämännäköinen. Tulikiven mittatilauspalvelu kuuntelee yksityiskohtaisimpiakin toiveitasi. Kävele siis lähimpään Tulikivi-studioosi ja kerro myyjälle, millaista tulisijaa olet vailla.

Jos mahdollista, havainnollista ajatuksiasi luonnoksella, valokuvalla tai lehtileikkeellä. Lisäksi voit ottaa mukaasi esimerkiksi talosi pohjapiirroksen, jotta myyjä saa mahdollisimman tarkat taustatiedot ja osaa arvioida työn määrää. Tarvittaessa myyjä käy kotonasi ja katsoo yhdessä kanssasi suunnitelman kuntoon.

 

MTT_Gehin_1200px

Ota yhteyttä lähimpään Tulikivi-studioosi ja kerro myyjälle, millaista tulisijaa olet vailla.

 

Myyjältä saamiensa tietojen perusteella suunnittelijamme piirtävät puhtaaksi lopullisen ehdotuksen, jota viilataan tarvittaessa – ja niin monta kertaa kuin on tarvis. Sitten piirustukset matkaavat tuotantoon. Eikä aikaakaan, kun voit jo lämmittää ensimmäisen pesällisen unelmiesi uunissa.

 

Vinkit mittatilaustakasta haaveilevalle

 

Tulikiven mittatilauspalvelu toteuttaa unelmiesi takan tai persoonallisen sisustussuunnitelmasi viimeistä yksityiskohtaa myöten. Suunnittele itse tai uunimestarimme kanssa juuri omannäköisesi Tulikivi-takka. Tässä muutama vinkki unelmasi toteuttamiseen.

 

  1. Mieti ensin, millaiseen paikkaan takkasi tulee. Jos olet vaihtamassa vanhaa takkaa uuteen, ota entisestä muutama valokuva. Niihin voit merkitä hormin sijainnin ja hahmotella vaikkapa uuden takkasi ääriviivat.
  2. Mieti, mikä on takkasi tärkein ominaisuus. Kaipaatko tunnelmallisia takkailtoja, tehokasta lämmönlähdettä vai kunnon leivinuunia?
  3. Pohdi ulkonäköä ja materiaalivalintoja. Ota huomioon myös materiaalien vaikutus lämmitysominaisuuksiin.
  4. Hyödynnä apuvälineet. Piirrokset, valokuvat, lehtileikkeet, mitat ja muut tiedot auttavat suunnittelun alkuvaiheissa.
  5. Ota huomioon, että mittatilaustöillä on hieman pidempi toimitusaika kuin valmiilla malleilla. Normaalisti toimitusaika on muutama viikko, mutta sesonkiaikoina ja suuritöisemmissa tilauksissa toimituksessa voi kestää 2–3 kuukautta.

 

Tulikivi Tulisijat Klassinen

 

Katso kaikki blogit