Valkoinen vuolukivitakka, mahdottomuus vai mahdollisuus? Sisustuksen ajaton väri on valkoinen ja se sopii myös tulisijaan todella hyvin. Valkoinen takka ei hallitse liikaa huonetta, vaan antaa avaruutta ja valoisuutta sisustukseen ja samalla raikastaa yleisnäkymää.

 

Lataa tästä Tulikivi-takkakuvastot

 

Tulikivi Raita -vuolukivitakka valkoisella pinnalla on näyttävä.

 

 

Takkaa pidetään entistä enemmän sisustuselementtinä ja sen ulkonäössä on tärkeää, että se sopii ympäröivään tilaan täydellisesti.

 

Takkaa pidetään entistä enemmän sisustuselementtinä ja sen ulkonäössä on tärkeää, että se sopii ympäröivään tilaan täydellisesti. Onhan takka yleensä näkyvällä ja keskeisellä paikalla ja syystäkin. Takkatulen loimua on kiva katsella ja sen täytyy näkyä koko huoneeseen. Jos omaa silmää miellyttäisi sittenkin valkoinen tulisija, niin sen voi nyt halutessaan pinnoittaa valkoiseksi yllättävän pienellä vaivalla. Jokaisen vuolukivisen tulisijan voi siis halutessaan saada valkoiseksi, pinnoitus on mahdollista myös uuteen tulisijaan.

 

 

Tee se itse tai avaimet käteen – juuri niin kuin haluat

 

 

Vanhan tai uuden vuolukivisen tulisijan voi pinnoittaa Tulikivi Color -pinnoitteella helposti, joko tekemällä itse tai kutsumalla ammattilaisen tekemään työn puolestasi. Uunimestari tulee ja tekee työn alusta loppuun saakka.

Pinnoite on testattu erittäin huolella ja se sopii parhaiten Tulikivi-uunien pinnoitukseen. Jos haluaa päästä helpolla, kannattaa käyttää Tulikiven pinnoituspalvelua, se on avaimet käteen -palvelu. Pinnoituspalvelussa Tulikiven uunimestari tekee työn huolella ja puolestasi.

 

Jos haluaa päästä helpolla, kannattaa käyttää Tulikiven pinnoituspalvelua, se on avaimet käteen -palvelu.

 

Tulisijan pinnoittaminen aloitetaan tilan suojaamisella, lattiapinta suojataan, ettei vahinkoja satu. Luukut irrotetaan ja siirretään pois edestä, näin luukut pysyvät puhtaina valkoisesta pinnoitteesta ja samalla varmistetaan, että jokainen kohta takasta tulee pinnoitettua.

Seuraavaksi tulisija puhdistetaan hyvin jokaiselta sivulta, saumat käydään läpi yksitellen huolellisesti puhdistaen. Tulisijasta tulee puhdistaa huolella noki, rasvatahrat ja muu lika. Lisäksi tulipesästä tulisi poistaa kaikki irtotuhka ja -noki, jotta ne eivät pölise pinnoituksen aikana ja tartu ikävästi pinnoitteeseen. Puhdistamisen jälkeen voidaan aloittaa pinnoitustyö.

Pinnoitustyö alkaa saumojen saumauksella Tulikivi color -saumausaineella, ja sen jälkeen siirrytään vuolukivipinnan pinnoitukseen. Tulisijan jokainen pinta, nurkka ja kulma käydään huolella läpi. Tämän jälkeen luukut kiinnitetään paikalleen ja tulisijan annetaan kuivua.

Ennen pinnoitusta tulee muistaa, että ilman ja kivipinnan lämpötila tulee olla vähintään + 5 astetta ja ilman suhteellinen kosteus pitää olla alle 80 %. Pinnoitteen ja käsiteltävän pinnan lämpötila ei saa ylittää + 35 astetta. Käsiteltävän pinnan tulee olla aina puhdas ja kuiva, ja takan tulee olla jäähtynyt.

Pinnoituksen voi tehdä myös itse, Tulikivi Color -pakkaus sisältää kaikki tarvittavat aineet saumausaineesta pinnoitteeseen. Lisäksi tarvitset vain puhdistusainetta, sekä paperia ja pahvia tulisijan ympäristön suojaamiseen. Mukana on yksityiskohtaiset ohjeet, joilla pinnoittaminen onnistuu omatoimisestikin.

 

Tulikivi Color -pakkauksessa on mukana tarkka työohje, voit tutustua ohjeeseen tästä. 

 

 

Saumat on käsitelty huolellisesti ja voidaan aloittaa vuolukiven pinnoitus.

 

 

HUOLELLINEN PUHDISTUS TAKAA TARKAN JÄLJEN

 

 

Tulisija on tarkoitettu jokapäiväiseen käyttöön ja siihen on voinut tulla naarmuja, tahroja ja muita käytön jälkiä vuosien saatossa. Pinnoituksen onnistumisen vuoksi olisikin tärkeää muistaa puhdistaa sekä vuolukivi, että saumat huolella. Erityisesti pitää muistaa poistaa huolella noki- ja rasvatahrat ja kaikki muu lika mitä uunin pintaan on mahdollisesti pinttynyt.

Rasvatahrat, sormenjäljet ja steariini lähtevät Tulikivi Care Cleaning Agent -vuolukiven puhdistusaineella. Puhdistusaine on luonnonmukainen ja vaivaton käyttää noudattamalla pakkauksessa olevia ohjeita. Rasva- ja steariinitahroja voit poistaa myös autovaraosaliikkeissä ja huoltoasemilla myytävällä jarru- ja kytkinosien puhdistussprayllä.

Mikäli steariinitahrat ovat oikein hankalia, eivätkä lähde pelkällä vuolukiven puhdistusaineella, voi avuksi ottaa kuumailmapuhaltimen.

Kaikkein vaikeimmat tahrat voidaan poistaa Tulikivi Color -toimituksessa mukana toimitetulla hiomapaperilla (karkeus 400). Hio vuolukivipintaa varoen. Hiomapaperi auttaa myös pienten naarmujen poistossa sileältä kivipinnalta. Älä hio vuolukivistä urapintaa hiomapaperilla. Vuolukivinen urapinta on paras puhdistaa pehmeällä metalliharjalla. Puhdista kivipinta hionnan tai harjauksen jälkeen haalealla vedellä ja kuivaa se huolellisesti. Tarvittaessa hiomatarvikkeita saa lisää rautakaupasta.

Puhdistus ei ole lainkaan vaikeaa näillä vinkeillä, kun käytössä on oikeat aineet ja tarvikkeet niin työ etenee vaivattomasti ja lopputulos on onnistunut.

 

Tutustu vuolukiven puhdistusaineisiin Tulikiven verkkokaupassa

 

Alla olevalla videolla näet kuinka pinnoitus tapahtuu. 

 

 

PIENELLÄ VAIVALLA UUSI ILME

 

Jos haluaa vain raikastaa tulisijan ilmettä pienellä vaivalla, on pinnoitus Tulikivi Colorilla juuri oikea keino siihen. Pinnoituksen jälkeen takka toimii aivan entiseen malliin, se varaa ja luovuttaa lämpöä samalla tapaa. Tulikiven vuolukivitakat ovat pitkäikäisiä ja vaaleutta sisustukseen haluavalle tämä on hyvä vaihtoehto uudistaa huonetilan kokonaiskuvaa.

 

Tulikiven KTU ennen ja jälkeen.

 

 

Tutustu takkoihin täältä ja Tulikivi Color -pinnoitteen voi tilata täältä

Valmiin pinnoitepalvelun voi tilata lähimmän Tulikivi-Studion kautta, katso lähin studiosi täältä.

 

 

Tulisijat kuvasto Karelia

 

Katso kaikki blogit