3 min read

Kaunis kiuas kruunaa saunanautinnon

By Piia Nurmela, Tulikivi on 29.10.2020 14:03

Topics: kiukaat
Rae -kiuas antaa lämpöä

Saunominen on parhaimmillaan rauhoittava ja rentouttava kokemus. Saunomista käytetään moneen eri tarkoitukseen. Jokaiselle meistä saunomisella on oma tarkoituksensa; urheilijat rentouttavat lihakset urheilusuorituksen jälkeen, hektisen työpäivän jälkeen on hyvä rauhoittua saunan lämmössä ja pitkän päivän ulkona työskennelleet karistavat vilun kuumassa saunassa. Välillä siellä ollaan hiljaa, välillä siellä ratkotaan ongelmia ja välillä nauretaan hyville jutuille. Jokaisella meistä on omat tapamme.

Mutta kaikkia näitä yhdistää yksi asia: sauna on rauhallinen paikka. Sinne ei pääse kiire eikä hoppu, ei älylaitteiden valo tai muu häiritsevä tekijä, jos ei itse niin halua. Sauna on ollut suomalaisten perinne aina ja se siirtyy tuleville sukupolville perintönä.

 

Lataa tästä saunaesite

Harmaa graniittinen Rae -kiuas antaa hyvät löylyt

Kuvan kiuas: Rae

 

Saunominen ja saunakulttuuri muuttuu, vaikka osittain siinä pysyy aina ne samat tärkeät maneerit. Saunoista tehdään silmää miellyttäviä, harmonisia rauhoittumisen keitaita. Kiukaan, lauteiden, seinien ja laattojen ulkonäöllä on entistä enemmän merkitystä nykypäivän sisustajan silmissä. Me arvostamme kauneutta ja hyvänolon tunnetta. Joskus pieni stailaus riittää, ehkä lauteiden sävykäsittely tai kiukaan uusiminen. Joskus pienestä stailauksesta saakin inspiraatiota suurempaan projektiin, vaikka koko saunan ja kylpyhuoneen uusimiseen.

 

Saunoista tehdään silmää miellyttäviä, harmonisia rauhoittumisen keitaita.

 

Löylyhuoneen tärkein elementti on kiuas. Kiukaan tulee olla laadukas, tilaan sopiva ja mielellään myös ulkonäöltään käyttäjäänsä miellyttävä. Paras kiuas on se, joka täyttää kaikki nämä kriteerit. Kiuas tulee osata valita oikein juuri sinun saunaasi sopivaksi.

 

MUISTA EROTTUVA KIUAS - OMANLAINEN SAUNA

 

Tulikivi on halunnut erottautua kiuasvalmistajana tekemällä erilaisia ja sisustuksellisia kiukaita huomioiden erityisesti laadun, helppokäyttöisyyden ja turvallisuuden. Luonnonläheiset sävyt ja muotoilu sointuvat yhteen muiden Tulikiven tuotteiden kanssa. Vuolukivi tuo tässä tuoteryhmässä muotoiluun kauniin kotimaisen materiaalin. Yksi kiukaiden erityinen ominaisuus on pieni suojaetäisyys saunamateriaaleihin, joten kiuas voidaan integroida suoraan lauteisiin. Tämä on hyvä valinta erityisesti lapsiperheisiin, koska pinta ei kuumene polttavan kuumaksi.

 

Tulikivi on halunnut erottautua kiuasvalmistajana tekemällä erilaisia ja sisustuksellisia kiukaita.

 

Tuotteet valmistetaan Suomessa Tulikiven Heinäveden tehtaalla. Kotimaisuus ja Pohjois-Karjalaiset juuret ovat aina olleet tärkeitä. Vuolukivi taas tulee Juuasta Nunnanlahdesta, Tulikiven kotipaikalta. Kivi louhitaan ja työstetään omassa tehtaassa alusta loppuun.

 

Naava -kiuas uritetulla pinnalla antaa hyvät löylyt

Kuvan kiuas: Naava

 

Vuolukivi soveltuu hyvin kiukaiden pintaan. Sen hyvä lämmönvarauskyky on jo sinällään yksi etu minkä vuoksi Tulikiven kiuas kannattaa hankkia. Vuolukivi antaa pehmeän lämmön ja lempeät löylyt, sekä kuivattaa saunahuoneen löylyttelyn jälkeen itsestään. Lisäksi vuolukivi muuntautuu väriltään moneen sävyyn. Tumma Nobile on arvokkaan näköinen samettinen pinta, graafinen Grafia taas antaa rouheaa elävyyttä ja modernia ulkonäköä, kun taas uritettu vuolukivi on sävyltään vaalea ja hyvin rauhoittavan näköinen tasaisen vaakaurituksen vuoksi. Vuolukivisiä kiukaita saa eri muotoisina; pyöreänä, neliönä ja superellipsin muotoisena.

Vuolukiven lisäksi myös erikoisuutena ovat tummanharmaasta graniitista tai vaaleasta marmorista tehty Rae -kiuas. Graniitti on kivenä samettisen pehmeän harmaa ja Carraran väri on valkoinen, marmorille tutuilla harmahtavilla juovilla.

Luonnonkiven lisäksi kiukaissa on käytetty hyvin monipuolisesti valukiveä. Valukivi on vaalean sävyistä ja siitä on tehty upeita graafisia ja kolmiulotteisia pintoja. Vaaleutensa vuoksi se sopii sekä tummaan, että vaaleaan saunahuoneeseen. Se on helppo yhdistää jokaiseen sisustukseen. Kolmiulotteinen pinta tulee hyvin esille Tulikiven Riite -kiukaassa, se herättää ihastusta, se on kiehtova sekä kuitenkin rauhallinen.

 

Valukivinen Riitteen kolmiulotteinen pinta on kaunis

Kuvan kiuas: Riite

 

SAUNAN LÄMMITYKSEN HELPPOUS

 

Jokainen meistä tykkää hieman erilaisista löylyistä, toinen tykkää kipakoista ja toinen lempeämmistä. Tulikiven sähkökiukaat tottelevat käyttäjäänsä helposti ohjauskeskuksen avulla, josta voit valita millaiset löylyt juuri tänään haluat. Lämmön säätö tapahtuu asteen tarkkuudella, jolloin säästät myös sähköä. Voit myös säätää kivitilan lämpötilaa erikseen, jolloin löylyjen kosteus saadaan mieleiseksi. Ajastustoiminta helpottaa arjessa, kun ohjauskeskuksen ajastimella saat kiukaan lämpenemään juuri siihen kellonaikaan kuin haluat, jopa 12h päähän. Kiuas voidaan myös liittää taloautomaatiojärjestelmiin ja näin sitä voidaan ohjata myös etänä.

 

Kiuas on saunan helmi.

 

Sauna antaa hengähdystauon arkeen, palauttaa ja puhdistaa. Tulikiven kiukaat jatkavat saunakulttuuria omalla tiellään nykyaikaisessa muodossa. Modernisti, mutta perinteitä vaalien. Kiuas on saunan helmi.

 

Kuura_1_Kastellikoria_1920x1080px

Kuvan kiuas: Kuura 1

 

Tulikivi Sauna Kiukaat

 

Katso kaikki blogit