3 min read

Kaunis kiuas kruunaa saunanautinnon

By Piia Nurmela, Tulikivi on 29.10.2020 14:03

Topics: kiukaat

Saunominen on parhaimmillaan rauhoittava ja rentouttava kokemus. Saunomista käytetään moneen eri tarkoitukseen. Jokaiselle meistä saunomisella on oma tarkoituksensa; urheilijat rentouttavat lihakset urheilusuorituksen jälkeen, hektisen työpäivän jälkeen on hyvä rauhoittaa ajatukset saunan lämmössä, pitkän päivän ulkona työskennelleet karistavat vilun kuumassa saunassa. Välillä siellä ollaan hiljaa, välillä siellä ratkotaan ongelmia ja välillä nauretaan hyville jutuille. Jokaisella meistä on omanlaisia kokemuksia.

Mutta kaikkia näitä yhdistää yksi asia, sauna on rauhallinen paikka. Sinne ei pääse kiire eikä hoppu, ei älylaitteiden valo tai muu häiritsevä tekijä, jos ei itse niin halua. Sauna on ollut suomalaisten perinne aina ja se siirtyy tuleville sukupolville verenperintönä.

 

Lataa tästä saunaesite

Harmaa graniittinen Rae -kiuas antaa hyvät löylyt

 

 

Saunominen ja saunakulttuuri muuttuu, vaikka osittain siinä pysyy aina ne samat tärkeät maneerit. Saunoista tehdään nykyisin silmää miellyttäviä, harmonisia rauhoittumisen keitaita. Kiukaan, lauteiden, seinien ja laattojen ulkonäöllä on entistä enemmän merkitystä nykypäivän sisustajan silmissä. Me arvostamme kauneutta ja hyvänolon tunnetta. Joskus pieni stailaus riittää, ehkä lauteiden sävykäsittely tai kiukaan uusiminen. Joskus pienestä stailauksesta saakin inspiraatiota suurempaan projektiin, vaikka koko saunan ja kylpyhuoneen uusimiseen.

 

Saunoista tehdään nykyisin silmää miellyttäviä, harmonisia rauhoittumisen keitaita.

 

Löylyhuoneen tärkein elementti on kiuas. Kiukaan tulee olla laadukas, tilaan sopiva ja mielellään myös ulkonäöltään käyttäjäänsä miellyttävä. Paras kiuas on se, joka täyttää kaikki nämä kriteerit. Kiuas tulee osata valita oikein juuri sinun saunaasi sopivaksi.

 

 

MUISTA EROTTUVA KIUAS - OMANLAINEN SAUNA

 

Tulikivi on halunnut tietoisesti erottua muista kiuasvalmistajista tekemällä erilaisia ja sisustuksellisia kiukaita. Kuitenkin ottaen huomioon laatu, helppokäyttöisyys ja hyvät ominaisuudet. Kiukaiden ulkonäöllinen linja ei poikkea yrityksen muista tuotteista, pysytään luonnonläheisissä sävyissä ja muodoissa. Käytetään paljon luonnonmateriaaleja ja vuolukivi on tässäkin tuoteryhmässä tärkeässä roolissa. Yksi erityinen ominaisuus on kiukaiden pieni suojaetäisyys palaviin materiaaleihin. Kiuas voidaan integroida suoraan lauteisiin ja se on myös hyvä valinta lapsiperheisiin, koska sen pinta ei kuumene polttavan kuumaksi.

 

Tulikivi on halunnut tietoisesti erottua muista kiuasvalmistajista tekemällä erilaisia ja sisustuksellisia kiukaita.

 

Tärkeimpänä täytyy mainita, että tuotteet valmistetaan Suomessa, Tulikiven Heinäveden tehtaalla. Kotimaisuus ja Pohjois-Karjalaiset juuret ovat aina olleet tärkeitä. Vuolukivi tulee Juuasta Nunnanlahdesta, Tulikiven pääpaikalta. Kivi louhitaan ja työstetään omassa tehtaassa alusta loppuun.

 

 

Naava -kiuas uritetulla pinnalla antaa hyvät löylyt

 

Vuolukivi soveltuu hyvin kiukaiden pintaan, sen hyvä lämmönvarauskyky on jo sinällään yksi etu minkä vuoksi Tulikiven kiuas kannattaa hankkia. Vuolukivi antaa pehmeän lämmön ja lempeät löylyt, kuivattaa vielä saunahuoneen löylyttelyn jälkeen itsestään. Lisäksi vuolukivi muuntautuu väriltään moneen sävyyn, tumma Nobile on arvokkaan näköinen samettinen pinta, graafinen Grafia taas antaa rouheaa elävyyttä ja modernia ulkonäköä, uritettu vuolukivi on sävyltään vaalea ja hyvin rauhoittavan näköinen pinta tasaisen vaakaurituksen vuoksi. Vuolukivisiä kiukaita saa eri muotoisina; pyöreänä, neliönä ja superellipsin muotoisena.

Vuolukiven lisäksi myös erikoisuutena voidaan mainita tummanharmaasta graniitista tai marmorista tehty Rae -kiuas. Graniitti on kivenä samettisen pehmeän harmaa ja Carraran väri on valkoinen, marmorille tutuilla harmahtavilla juovilla.

Luonnonkiven lisäksi kiukaissa on käytetty hyvin monipuolisesti valukiveä. Valukivi on vaalean sävyistä ja siitä on tehty upeita graafisia ja kolmiulotteisia pintoja. Vaaleutensa vuoksi se sopii sekä tummaan, että vaaleaan saunahuoneeseen. Se on helppo yhdistää jokaiseen sisustukseen. Kolmiulotteinen pinta tulee hyvin esille Tulikiven Riite -kiukaassa, se herättää ihastusta, se on kiehtova sekä kuitenkin rauhallinen.

 

 

Valukivinen Riitteen kolmiulotteinen pinta on kaunis

 

 

SAUNAN LÄMMITYKSEN HELPPOUS

 

Jokainen meistä tykkää hieman erilaisista löylyistä, toinen tykkää kipakoista ja toinen lempeämmistä. Tulikiven sähkökiukaat tottelevat käyttäjäänsä helposti ohjauskeskuksen avulla, voit valita itse millaiset löylyt juuri tänään haluat. Lämmön säätö tapahtuu asteen tarkkuudella, näin säästät myös sähköä. Voit myös säätää kivitilan lämpötilaa erikseen, jolloin löylyjen kosteus saadaan mieleiseksi. Ajastustoiminta helpottaa arjen hallintaa, ohjauskeskuksen ajastimella saat kiukaan lämpenemään tasan siihen kellonaikaan kuin haluat, jopa 12h päähän. Kiuas voidaan myös liittää taloautomaatiojärjestelmiin ja näin sitä voidaan ohjata myös etänä.

Sauna antaa hengähdystauon arkeen, palauttaa ja puhdistaa. Tulikiven kiukaat jatkavat saunakulttuuria omalla tiellään nykyaikaisessa muodossa. Modernisti ja kuitenkin perinteitä vaalien. Kiuas on saunan helmi.

 

Tulikivi Sauna Kiukaat