Kylpyhuoneessa käytettävien sisustusmateriaalien valitseminen voi olla joskus haastavaa, kun valinnan varaa on niin paljon. Oikeiden materiaalin valinta on kuitenkin ratkaisevan tärkeää. Materiaalilta toivotaan kestävyyttä ja toimivuutta, mutta myös iloa ja kauneutta elämään. Valitessasi pintamateriaaleja, niin täydellinen materiaali kylpyhuoneesi lattia- ja seinäpinnoille on kotimainen vuolukivi, joka on luonnollinen ja ajaton materiaali, jota on käytetty jo vuosisatoja suomalaisessa rakentamisessa. Ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät vuolukivestä erottuvan valinnan niin toiminnallisuuden kuin esteettisyyden suhteen. Vuolukivi ei kuitenkaan ole vain kaunis katsella, vaan myös uskomattoman kestävä ja monipuolinen, joten se on myös pitkäikäinen sijoitus kotiisi. Vuolukiven lämmössä ja pehmeässä olemuksessa on sitä jotain, mitkä tuo kylpytilaan mukavuuden ja rauhallisuuden tunteen. Jokaisella kivellä on ainutlaatuinen kuviointi, joka lisää kylpyhuoneesi sisustukseen luonnetta ja charmia.

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Deco_TK280_Classic_TuiskuXL_900x600px

Klassisen harmaa vuolukivi kylpytilan lattiassa ja saunan kiukaassa luo harmonisen liiton luonnonmateriaalien, kalkkikiven ja puun kanssa. 

 

Vuolukivi tuo palan luontoa kotiisi

Vuolukivi tulee Tulikiven omasta louhoksesta, Pohjois-Karjalasta ja jalostetaan louhoksen läheisessä tehtaassa. Kotimaisen kiven käyttäminen on ekologisesti järkevää, kun halutaan edistää vähähiilistä rakentamista. Vuolukiven hiilijalanjälki on pieni, johtuen lyhyistä kuljetusketjuista ja vähäpäästöisestä jalostuksesta. Tulikiven sisustussuunnittelija Virpi Illman korostaakin ekologisen ajattelun merkitystä ja vuolukiven pitkää elinkaarta, joka tukee luonnon ja ihmisten hyvinvointia.

Vuolukivi on yksi niistä luonnonmateriaaleista, joka herättää huomiota ainutlaatuisella ilmeikkyydellään ja värivaihteluillaan. Jokainen vuolukivilaatta on yksilöllinen ja kiven sävyä sekä pintaa voidaan muuntaa vesikäsittelyllä ilman mitään kemikaaleja vaaleasta tummaan ja paljastaa kivestä erilaisia vivahteita, muotoja ja sävyjä, vuolukivelle ominaisia yksityiskohtia. Erilaisten pintakäsittelyjen ansiosta vuolukiven sävymaailmasta ja pintavaihtoehdoista löytyy varmasti jokaiseen kotiin sisustuksellisesti sopiva vaihtoehto. 

 

"Miksi käyttäisimme kylpytiloissa italialaista marmoria, kun meiltä löytyy vuolukiveä, suomalaista omaa marmoria." 

 

Kiven pintaa katsellessa voi vain ihailla sen luonnollista kauneutta. Ja kun pintaa koskettaa, niin tuntuu kuin koskettaisi palaa luontoa itseään. Sisustussuunnittelija Illman korostaa vuolukivilaatan eläväistä pintaa, mikä on myös armahtavainen arjessa - vuolukivestä valmistettu kylpyhuone on helppo pitää puhtaana, sillä se ei vaadi erityistä hoitoa ja säästää näin aikaa ja vaivaa. Vuolukivi on valinta, joka kestää aikaa ja joka tulee varmasti olemaan ajaton valinta sisustuksessa vielä vuosikymmeniä eteenpäin.

 

Monikäyttöinen vuolukivi taipuu moneen muotoon

 

Vuolukivi on yksi niistä materiaaleista, joka avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia kylpyhuoneen suunnitteluun. Sen luonnollisen ilmeikkyyden ja värivaihteluiden ansiosta voi luoda todella ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka kutsuu rentoutumaan ja nauttimaan kauneudesta. Vuolukivipinnoilla voi luoda maagisen span omaan kotiin, nauttia samasta rentoutumisen ja rauhallisuuden tunteesta kuten vaikkapa Koli Spa -kylpylässä. Vaikka vuolukivellä on pehmeä olemus, niin sillä on myös tiivis rakenne, jonka ansiosta vuolukivi kestää kovaakin käyttöä. Se ei kopise, ime kosteutta tai muutu liukkaaksi edes kastuessaan, mikä tekee siitä turvallisen vaihtoehdon lapsiperheille.

 

Koli

Koli Spa -kylpylässä voi nähdä vuolukiveä monessa muodossa, lattioissa, seinissä, altaissa, kiukaissa, takoissa, penkeissä ja jopa vesijäähdytteisissä lauteissa, jotka ovat ainoat laatuaan Suomessa.

Koli_Spa_kylpyla_tuolit

 

Vuolukiven ainutlaatuinen kyky mukautua erilaisiin tiloihin, varata lämpöä tehokkaasti ja luovuttaa lämpöä hitaasti tekee siitä suositun materiaalin kosteiden tilojen sisustusmateriaalina. Vuolukiven lämpöominaisuus tulee parhaiten esille lattialämmityksen kanssa ja tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla. Tänä päivänä huomioitavaa on erityisesti se, että vuolukiven mahtava lämpöominaisuus vähentää energiankulutusta pitäen kylpyhuoneen tasaisen lämpimänä. Vuolukivi säilyttää lämpöä paljon paremmin kuin muut pintamateriaalit. Tämä ominaisuus on monelle tuttu Tulikiven takoista. Saunan lauteet, suihkuseinät, kylpyhuoneen tasot ja altaat – vuolukiven käyttömahdollisuudet ovat rajattomat ja vuolukivi löytää varmasti paikkansa myös sinun kylpyhuoneesi sisustuksessa.

 

Tulikivi_Classic_referenssi_07

Vuolukivi on paras pari lattialämmitykselle, sillä se varaa lämpöä itseensä, luovuttaa sitä tasaisesti ja tuntuu miellyttävältä paljaiden jalkojen alla.

 

Vuolukiven monipuolisuutta kuvaa se, että se sopii niin perinteiseen kuin moderniin tyylisuuntaan.  Vuolukiven luonnollisuutta vahvistettaessa, voi sen helposti yhdistää muihin luonnonmateriaaleihin, kuten toiseen kivimateriaaliin tai puuhun. Sisustussuunnittelija Illman luottaa vahvasti kiven ja puun yhdistämiseen kosteissa tiloissa, joilla saadaan aikaan kaunis ja harmoninen luonnonmateriaalien liitto. Luonnonkiven käyttö sisustuksessa kertoo vastuullisista arvoista. Kotimaisen tuotteen valinta on meidän jokaisen vastuullisuustekomme - miksi emme siis käyttäisi puhtaita luonnon omia materiaaleja kosteiden tilojen sisustusmateriaalina, sisustussuunnittelija Virpi Illman toteaa.

 

"Skandinaavisen tyylin kulmakivet ovat toisiinsa sointuvat värit ja aidot luonnonmateriaalit. Klassisen harmaa vuolukivi on puhutelleet skandinaavisen tyylin ystäviä jo pitkään."

 

Vuolukivi_kylpytila

Kylpyhuoneen lattian vuolukivinen kalanruotomosaiikki on eläväinen ja kiinnittää katseen heti tilaan astuessa.

 

Sisustussuunnittelija Illmania ilahduttaa, että nuoret rakentajat ja remontoijat ovat löytäneet luonnonkiven potentiaalin uudella tavalla. Luonnonkivi on edullinen materiaali, koska sen kestävyys on vertaansa vailla - se säilyy kauniina ikuisesti. Valitsemalla kylpyhuoneen sisustusmateriaaliksi vuolukiven, tuodaan luonnon kauneus lähelle arkea ja samalla luodaan ajaton, tyylikäs ja kestävä sisustus.

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

Katso kaikki blogit