Sisustaisitko luonnonkivellä unelmiesi kodin? Kivi on aikaa kestävä materiaali ja luonnollinen värimaailma istuu vuodesta toiseen kodin sisustukseen. Sisustus muuttuu, mutta kivi pitää pintansa. Miten sitten valitset oikean kiven tai kivensävyn? Mikä kivilaji sopii mihinkin käyttöön?

 

Varaa tästä ilmainen aika sisustussuunnittelijalle.

VARAA AIKA

 

Monet sisustuslehdet antavat hyviä vinkkejä ja netistä löytyy monenlaista tietoa. Vaihtoehtoja on paljon. Voi tuntua haasteelliselta valita sopiva luonnonkivi, niin että se olisi juuri oikea materiaali siihen käyttöön mihin se on tulossa. Tulikiven kotisivuilla voi selailla erilaisia vaihtoehtoja ja katsella kuvia luonnonkivillä toteutetuista kohteista.

Kiveä voidaan käyttää monessa kohtaa kotona: sitä voidaan sijoittaa pieniin yksityiskohtiin, yhdistellä keraamisiin laattoihin tai tehdä laajoja kokonaisuuksia, vaikka keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Eteisen lattiasta tulee kestävää arjen luksusta, kun käytetään luonnonkiveä. Lisäksi rapaisellakaan syyskelilläkään puhdistus ei tuota päänvaivaa, kivilattia on helppo pyyhkäistä nopeasti puhtaaksi. Kivi ei ime itseensä kosteutta, eikä likaa. Sisustuksessa käytetty kivi nostaa asunnon arvoa kauneutensa ja kestävyytensä vuoksi.

 

Sisustuksessa käytetty kivi nostaa asunnon arvoa kauneutensa ja kestävyytensä vuoksi.

 

Kaunis kivi lattiassa tuo arvokkuutta kylpyhuoneeseen.

 

 

Vaihtoehtojen puntarointia asiantuntijan avulla

 

Kun mieleisiä vaihtoehtoja on paljon, voi käydä mielessä, että sopiiko juuri se valittu kivi suunniteltuun käyttötarkoitukseen. Neuvoja ja vinkkejä kannattaa kysyä alan asiantuntijoilta. Jo alkuvaiheessa sinun kannattaa turvautua asiantuntijan apuun. Asiantuntijalla on vankka tietämys kiven parhaista ominaisuuksista ja mikä kivilaji toimii missäkin käytössä parhaiten.

Tulikiven luonnonkivivalikoima on hyvin laaja, löytyy paljon eri kivilajeja ja sävyjä. Jokaiseen kotiin löytyy varmasti sopiva sisustuskivi. Käytössäsi on myös sisustussuunnittelijan palvelut. Tulikiven sisustussuunnittelijana toimii pitkään alalla ollut Virpi Illman. Hänellä on kattava tieto eri sisustustrendeistä ja miten luonnonkiveä kannattaa yhdistää sisustukseen tai miten saadaan näyttävä kokonaisuus yhdistämällä eri kivilaatuja.

 

Asiantuntijalla on vankka tietämys kiven parhaista ominaisuuksista ja mikä kivilaji toimii missäkin käytössä parhaiten.

 

Suomalaiseen sisustukseen sopii hyvin luonnonmukaiset sävyt, skandinaavinen vaaleus yhdistettynä tummaan tuo kontrastia huonetilaan. Erityisen lähellä Virpin sydäntä on kotimainen kivi. Suomalaisen kiven hiilijalanjälki on pieni, siksi se on siis myös ekologinen valinta. Asiantuntijalta saat hyviä ideoita ja vinkkejä, kuinka yhdistää eri kivilaatuja tai pintastuktuureja, jotta lopputuloksesta saadaan kaunis ja käytännöllinen.

 

Vuolukivi on kaunis suurinakin kokonaisuuksina.

 

 

Liikkeelle lähdetään suunnitelmasta

 

Suunnittelutyö kannattaa aloittaa toimittamalla suunnittelijalle pohjakuva ja mittoja omasta kodistasi. Valokuvia kannattaa ottaa, niistä näkee kokonaisuuden. Näillä tiedoilla asiantuntija pääsee alkuun ja yhteistyö asiakkaan kanssa voi alkaa.

Sisustussuunnittelijan käyttö on helppoa, ajan voit varata netin kautta. Asiakkaalla voi olla tietynlainen visio mielessään, juuri tämän vision toteutuksessa suunnittelija voi auttaa. Suunnittelija kuuntelee sinun tarpeesi ja toiveesi, ja ne edellä etsii parhaimmat vaihtoehdot. Tärkeintä on, että lopputulos on juuri sellainen kuin sinä tahdot. Toteutus tehdään aina asiakkaan ehdoin.

 

Suunnittelija kuuntelee sinun tarpeesi ja toiveesi, ja ne edellä etsii parhaimmat vaihtoehdot.

 

 

 

Ajaton kivitaso keittiössä.

 

 

Kiviä moneen kohteeseen

 

Jokaisella kivilaadulla on omat ominaisuutensa, mitkä tekevät juuri siitä kivestä hyvän tiettyyn käyttöön. Graniitit ovat melkein ikuisia, ne soveltuvat oikeastaan jokaiseen kohteeseen. Erityisen hyvin ne sopivat lattiaan ja tasoiksi. Graniitti ei naarmuunnu käytössä ja sen päälle voi laskea vaikka kuuman kattilan. Keittiön tasona se on täydellinen. Graniittia voi käyttää myös ulkona, koska se kestää hyvin säävaihtelut.

Kotimainen vuolukivi louhitaan Pohjois-Karjalasta, sitä voidaan käyttää lattioissa tai seinissä. Se soveltuu hyvin suuriin kokonaisuuksiin harmonisen sävynsä vuoksi. Eri pintakäsittelyillä siihen saadaan myös monimuotoisuutta, eli tylsäksi sitä ei voi sanoa. Lattiassa vuolukivi on omimmillaan, sen pinta ei ole liukas märkänäkään ja se toimii erityisen hyvin lattialämmityksen kanssa lämmönvarauskykynsä vuoksi.

Moni tuntee marmorin, se on maailman tunnetuimpia kivilajeja. Se tuo ylellisyyttä sisustukseen ja arvokasta tunnelmaa. Marmori sopii upeasti kylpyhuoneeseen, ihan yksistään tai yhdistettynä vaikka vuolukiveen. Vuolukiven harmaa sävy sopii kauniisti marmorin kanssa, kokonaisuus on yhtenäinen ja rauhallinen. Marmoreissa löytyy paljon eri sävyjä, vaikka tunnetuin lienee Carraran marmori.

Käyttämällä asiantuntijan palveluita, saat myös parhaat neuvot luonnonkiven hoitoon ja puhdistamiseen. Kivipinnan puhdistus on helppoa, pelkkä vedellä pyyhkäisy riittää koska kivi ei ime likaa tai nesteitä. Voimakkaita pesuaineita ei tarvita ja luonto kiittää.

Luonnonkivellä sisustaminen on helppoa. Tuomalla kiveä sisustukseen saadaan kotiin pieni pala luontoa, kivi on aina eläväpintainen materiaali ja jokainen kivi on uniikki. Kahta samanlaista ei ole ja se on luonnonkiven valtti sisustuksessa.

Lisää ideoita ja kuvastoja täältä.

VARAA AIKA

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

Katso kaikki blogit