Luonnonkivi on helppo ja toimiva materiaali kodin sisustuksessa. Se on tarkoitettu elämään ja arkeen, siis kovaan käyttöön. Ja käytön se kestääkin todella hyvin. Luonnonkivi on yksi monipuolisimmista materiaaleista, mitä voidaan sisustuksessa käyttää. Se taipuu niin ulkotilojen piharakentamiseen, kuin vaikka kauniiksi pöytätasoksi keittiöön. Ominaisuuksiensa ansiosta se sopii täydellisesti vaikka eteisen lattiaan tai kylpyhuoneen seinään.

 

Kivi on luonnonmukainen valinta, joka kestää hyvin aikaa. Kierrätettävä kivimateriaali on ekologinen valinta. Ja lisäksi sen puhdistaminen on helppoa, voimakkaita puhdistusaineita ei tarvita. Yleensä riittää, että pyyhkäiset pinnan pelkästään kostealla liinalla ja tahrat ovat poissa. Tutustu upeisiin luonnonkivimallistoihin täältä.

 

Kivi on luonnonmukainen materiaali, joka kestää hyvin aikaa.

 

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Keittiötasona kivi toimii täydellisesti

 

Luonnonkivi on helppo materiaali

 

Kaunis kivipinta kannattaa käsitellä suojausaineella ennen kuin otat sen käyttöön, näin kivi kestää  paremmin käytössäsi. Suoja-aine antaa kivelle likaa ja kosteutta hylkivän pinnan, lisäksi herkät saumat saavat suojan. Parhaat suojaus- ja puhdistusaineet löytyvät Tulikiven Care -sarjasta, tuotesarjasta löytyvät omansa sekä mattapintaiselle, että kiiltävälle kivelle.

Tulikiven luonnonkivitasot käsitellään ensimmäisen kerran jo tehtaalla. Voit uusia käsittelyn kovassa käytössä oleville kivitasoille noin puolen vuoden välein. Puhdistat vain kiven huolellisesti ja levität uuden suojan kiven pintaan. Suoja-aine sopii myös laatoitetuille pinnoille. Suoja-aine levitetään aina valmiiseen pintaan ja näin aine suojaa myös herkkää saumaa likaantumiselta.

 

Voit uusia käsittelyn kovassa käytössä oleville kivitasoille noin puolen vuoden välein.

 

Suojauskäsittelyn jälkeen puhdistaminen on helppoa, yleensä riittää, että pyyhit tahran pelkällä kostealla liinalla. Laimeata puhdistusainetta kannattaa käyttää vain silloin, jos pinnalle räiskyy esimerkiksi rasvaa tai muuta vaikeasti irtoavaa likaa. Pinta kannattaa kuitenkin pyyhkäistä mahdollisimman pian, ettei tahra pääse kuivumaan tai syöpymään kiven pintaan. Ruoka-aineista herkimmin tahraavia tuotteita ovat kahvi, tee, colajuomat, sitrushedelmät, punaviini, etikka ja jotkut voimakkaat mausteet, esimerkiksi kurkuma värjää helposti.

 

Tulikiven verkkokaupasta saat tilattua helposti tarvittavat suojaus- ja puhdistusaineet. 

 

 

Luonnonkivi kestää keittiötasona

 

 

Näillä onnistut varmasti:

 

Yleispuhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 1 puhdistusaine. Yleispuhdistuksessa voi myös käyttää muita normaaleja laimeita ja neutraaleja pesuaineita veteen sekoitettuna (esim. Tolu tai Mäntysuopa).

Tehokkaampaan puhdistukseen sopii Tulikivi Care -sarjan Cleaning Agent 2 erikoispuhdistusaine. Voimakkaasti happamia, emäksisiä ja hankaavia puhdistusaineita tulee kivipinnoilla välttää. Tehokaan puhdistuksen jälkeen pinnat on hyvä suojauskäsitellä uudelleen. Kiillotetulle kivelle sopiva suojausaine on Protectant 1 ja mattapintaiselle Protectant 2. Keraamiset neolith- sekä komposiittitasot eivät vaadi suojauskäsittelyä. 

Tulikivi Care Protectant 1

Kiillotettujen luonnonkivipintojen suojausaine.
Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava.
Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen. Ei muuta kivipinnan väriä.

Tulikivi Care Protectant 2

Hiottujen luonnonkivipintojen suojausaine. Käsitellystä pinnasta tulee vettä ja öljyä hylkivä ja helposti puhdistettava. Tuote ei sovellu tulisijojen suojaukseen. Ei muuta kivipinnan väriä.

Tulikivi Care Cleaning Agent 1

Luonnonkivipintojen puhdistusaine päivittäiseen puhdistukseen. Irrottaa tehokkaasti rasvalikaa, mutta ei poista vahattua tai suojauskäsiteltyä pintaa. Tuote ei sovellu tulisijojen puhdistukseen.

Tulikivi Care Cleaning Agent 2

Luonnonkivipintojen puhdistusaine tehokkaaseen puhdistukseen. Poistaa tehokkaasti pinttyneen lian ja tahrat. Tuote ei sovellu tulisijojen puhdistukseen.

 

 

Muutama huomio kivipinnasta

 

Kivipinta kestää paljon elämää, mutta kuitenkin sen kanssa täytyy olla sen verran huolellinen, ettei tieten tahtoen vahingoita sitä. Älä käytä sitä kovuudestaan huolimatta leikkuualustana tai hakkuualustana esimerkiksi yrteille tai pähkinöille.  Kuuman kattilan tai uunipellin voit kyllä laskea huoletta kivipinnalle, sitä se ei säikähdä. Leipomiseen luonnonkivitaso sopii mainiosti, mutta vaaleat kivisävyt voivat ottaa värjäytymiä taikinassa käytetystä rasvasta. Vaaleiden sävyjen kanssa kannattaakin olla hieman varovaisempi.

Luonnonkivitaso tai -laatta on siis aika huoleton ja kestävä materiaali arjessa. Siksi sitä käytetään usein kovan kulutuksen pinnoilla. Luonnonkivi on hyvin vaivaton materiaali käyttäjälleen. Kestävä ja lähes ikuinen.

 

näiden ruoka-aineiden kanssa kannattaa olla tarkkana:

  • Kahvi
  • Tee
  • Colajuomat
  • Sitrushedelmät
  • Punaviini
  • Etikka
  • Voimakkaat mausteet, esim. kurkuma.

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

Katso kaikki blogit