4 min read

Monikäyttöinen marmori

By Piia Nurmela, Tulikivi on 26.8.2020 11:48

Topics: laatat ja tasot
Marmori on käytännöllinen keittiötasoissa

Kylpyhuoneen ja keittiön suunnittelu on kivaa, sekä haaveilu, että toteutus. Erilaisilla muodoilla, väreillä ja materiaaleilla kannattaa rohkeasti leikkiä. Usein kannattaa kysyä apua sisustussuunnittelijalta; hänellä on hyvä näkemys mitä materiaaleja kannattaa yhdistellä, että tila olisi toimiva ja käytännöllinen, kauniin ulkonäön lisäksi.

Isojen laattojen käyttäminen kylpyhuoneen seinillä on ollut jo pidemmän aikaa suosiossa, isoilla laatoilla saadaan tilaan yhteneväinen tunnelma. Kestävä ja helppohoitoinen marmori antaa tilaan luonnollisen vaikutelman, sen sävyt ovat hyvin rauhallisia, pehmeitä ja lämpimiä.

 

Lataa tästä Sisustuskivet kuvasto

 

Bianco Carrara antaa valoisan tunnelman

TK-113 Bianco Carrara

 

 

Tulikiven sisustussuunnittelijana pitkään toiminut Virpi Illman pitää marmoria monipuolisena kivenä ja käyttökohteita on paljon. - Marmori antaa tilalle klassisen, arvokkaan ilmeen ja sen vuoksi materiaali mielletään kalliimmaksi kuin se onkaan. Kun tilaan tehdään huolellisesti kosteuseristeet ja muutkin pohjatyöt, olisi täydellistä, että pintamateriaali kestäisi ikuisesti kauniina. Teollisesti valmistetut tuotteet elävät aina siinä ajassa, milloin ne on valmistettu – kivi on ajatonta, kertoo Illman.

 

- Marmori antaa tilalle klassisen, arvokkaan ilmeen ja sen vuoksi materiaali mielletään kalliimmaksi kuin se onkaan.

 

 

Tulikiven Ramona Brown on upea seinä- ja lattiapinnoissa

TK-205 Ramona Brown

 

 

Ei pelkkää valkoista

 

Marmori yleensä mielletään valkoisena kivenä ja Bianco Carrara on kieltämättä kaikkein tunnetuin. Mutta marmoreita on tarjolla useita eri sävyjä ja värejä. Ne sopivat seinä- ja lattialaatoituksiin, kylpytilojen tasokiveksi, sekä keittiöön kalusteiden välitilalaatoituksiin.

Päätyönään sisustuskivien kanssa toimiva Illman nimeää marmorin yhdeksi suosituimmaksi kiveksi sisustuskivien joukosta ja siihen on selvät perusteet. 

-Vaalea Carrara tuo tilaan valoisuutta ja ylellisyyttä. Tulikivi on panostanut malliston laajuuteen ja varastointiin. Carrara löytyy suoraan Espoosta useassa eri muodossa; tasoina, suurin laattoina, mosaiikkeina, kiiltävinä ja mattapintaisina. Mikä parasta, voit yhdistää tuota kaunista marmoria kotimaiseen vuolukiveen - vain mielikuvitus on rajana, kertoo Illman.

 

Mikä parasta, voit yhdistää tuota kaunista marmoria kotimaiseen vuolukiveen - vain mielikuvitus on rajana, kertoo Illman.

 

Marmoria kannattaa siis rohkeasti yhdistellä muiden kivien kanssa. Vuolukiven harmaa sävy on hyvin lähellä tämän marmorin harmaita juovia. Kokonaisuus näiden kahden kiven välillä on hyvin miellyttävä.

Bianca Carraran lisäksi Tulikiven valikoimasta löytyy muutama muukin vaalean sävyinen marmori. Crema Marfil on hyvin hillitty vaalean beigen sävyinen marmori, se on kaunis yksistään isoissakin kokonaisuuksissa. Tämä kivilaji antaa hyvin rauhallisen tunnelman.

Botticino Classicon pääsävy on beige ja juovat ovat vaalean rusehtavia. Tämä kivi on myös vaaleille marmoreille tuttuun tapaan hyvin harmoninen luonnonkivi. 

 

Tulikiven marmori Botticino Classico sopii ikkunapenkkeihin

TK-120 Botticino Classico

 

Edellisiä hieman vaaleampi Estremoz Claro on vaalean kellertävä marmori ja sen rusehtavat juovat ovat hyvin vaaleita. Tämä marmori kannattaa yhdistää tummien sävyjen kanssa, koska silloin sen kauneus nousee oikealla tavalla esiin.

Tummia marmorilaatuja on mm. Ramona Brown ja Nero Marquina. Ramona Brown on ylellisen tuntuinen marmori, jonka ruskean antiikkinen sävy kiehtoo katsojaa. Kiven pinnan voimakas tekstuurivaihtelu vie katsojansa katsomaan kiveä uudelleen ja uudelleen. Sävy on hillitty, mutta kuitenkin mieleenpainuva.

Nero Marquina on mustaa marmoria, jossa on valkoisia juovia. Musta marmori soveltuu parhaiten tehosteseiniiin. Se on upea katseenvangitsija, joka herättää mielenkiinnon ihastella sitä pidempäänkin. Tumma sävy on arvokkaan oloinen ja antaa hyvin kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen.

Erikoisuutena tummien marmorien joukossa on metsänvihreä Verde Guatemala. Vihreän marmorin juovat ovat valkoisia, väri itsessään tekee tilasta luonnollisen ja mieltä rauhoittavan. Vihreys antaa hyvän säväyksen vaalean laatan kanssa, kontrasti ei kuitenkaan ole liian räikeä, se pysyy hillittynä marmorille ominaisen kuvioinnin ansiosta.

 

 

Verde Guatemala ja Bianca Carrara on kaunis yhdistelmä.

TK-175 Verde Guatemala ja TK-113 Bianco Carrara

 

Toki eihän kaiken tarvitse olla marmoria, siihen on helppo yhdistää muitakin kivilajeja. Kannattaa tutustua muihinkin sisustuskiviin. Yhdistelemällä graniitteja, vuolukiveä ja vaikka jokikiviä, saadaan näyttävä ja ylellinen kokonaisuus. Tulikiven asiantuntevat myyjät neuvovat mielellään sisustuskiviasioissa. Haaveilu kannattaa aloittaa varaamalla maksuton suunnitteluaika Tulikiven omalle sisustussuunnittelijalle!

 

 

VARAA AIKA

 

Tulikivi Kivitaso Kivilaatat Sisustuskivi

 

Katso kaikki blogit