3 min read

Vuolukivi ja harmaan eri sävyt

By Piia Nurmela, Tulikivi on 17.8.2020 9:26

Topics: Takat
Tulikiven vuolukivi Grafia pinnalla

Harmaa rauhoittaa sisustusta ja antaa kontrastia kirkkaille sävyille. Se sopii minkä tahansa toisen värin kanssa ja on neutraali ja harmoninen valinta. Vaikka sävynä harmaata pidetään ehkä tylsänä ja arkisena, niin oikeasti se on kautta aikain ollut suosiossa. Sävyt vain muuttuvat. Harmaa on monipuolinen väri, se käy minne vaan ja mihin vaan. Se sopii kodin suurista seinäpinnoista ihan pieniin yksityiskohtiin.

Luonnonkivi on kaunis ja kestävä valinta kodin pinnoille, valikoimaa on vaaleasta tummaan. Mutta harmaa vuolukivi pitää pintansa sisustuksessa aina, se on helppo ja aikansa pitävä valinta.

 

Harmaa on monipuolinen väri, se käy minne vaan ja mihin vaan.

 

 

Lataa tästä Pielinen-kuvasto

 

 

Pielinen -malliston Juva Nobile

 

 

Vuolukiven eri pinnat

 

Vuolukivi on uniikki materiaali ja se on puhtaasti kotimainen luonnontuote. Tulikiven louhokset sijaitsevat Juuassa, Pohjois-Karjalassa. Vuolukiven lämmönvarauskyky on ainutlaatuinen, kiven luovuttama lämpö on pehmeää ja miellyttävää. Tämän ansiosta se sopiikin erinomaisesti niin kiukaisiin, seinä- ja lattialaattoihin kuin tulisijoihinkin. Sitä voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kodin joka pinnoilla. Upea harmaa kivi antaa harmonisen vaikutelman vaikka kylpyhuoneeseen. Sitä voidaan huoletta käyttää sekä lattialla, että seinissä, ja silti näkymä on miellyttävä ja rauhallinen.

Vuolukiviset tulisijat ja kiukaat ovat kodin katseenvangitsijoita. Kauneus tulee luonnonkiven omista ominaisuuksista ja erityisesti elävästä pintastruktuurista.

 

Kauneus tulee luonnonkiven omista ominaisuuksista ja erityisesti elävästä pintastruktuurista.

 

 

Tulikiven Naava Rigata -pinnalla

 

Erilaisilla pintakäsittelyillä vuolukiven sävy saadaan muutetuksi tummemmaksi tai vaaleammaksi. Pintakäsittelyn ansiosta vuolukivestä paljastuu erilaisia vivahteita, muotoja ja sävyjä, luonnonkivelle ominaisia yksityiskohtia. Vaikka harmaan sävy muuttuu työstön seurauksena, mitään kemikaaleja ei käytetä. Pinnat työstetään vesihiomakoneilla Tulikiven omalla tehtaalla Nunnanlahdessa. 

 

Nobile

Tumma, vesityöstöllä aikaan saatu Nobile pinta tekee vuolukiven samettisen tuntuiseksi ja pinnasta tulee mattamainen. Nobile pinta täytyy nähdä omin silmin, tietyssä valossa se välkehtii kuin tähtitaivas. Nobile on nimensä mukaan juhlava.

 

GRAFIA

Grafia on myös tumma, hyvin graafinen pinta. Tummat sävyt sopivat tähän upeaan karheaan pintaan. Grafia on visuaalisesti kaunis, miellyttää silmää ja sitä on katsottava uudelleen ja uudelleen. Grafiassa korostuu kauniisti vuolukiven monimuotoinen sävy vaaleine raitoineen.

 

RIGATA

Vaakauritettu Rigata -pinta saa vuolukiven näyttämään tasaisen vaalealta. Symmetriset urat luovat rauhallisen ja harmonisen tunnelman, ne keventävät ilmettä. Rigataa on käytetty sekä tulisijoissa, että kiukaissa.

 

CLASSIC

Tasaisen harmaan Classicin pinta on silkkisen pehmeä, niin sävyltään kuin sitä koskettaessa. Perinteinen Classic vuolukivi ei ole menettänyt kiinnostusta sisustajien silmissä, se on helppo sävy yhdistää moneen eri väriin tai pintakuvioon. Tämä harmaa on erityisen hillitty ja kaunis.

 

Classic -pinta sopii Henka -takkaan kauniisti.

 

 

CLASSIC WHITE

Tulisijoihin voi myös valita Classic White -pinnan. Valkoinen pinta sopii moneen kotiin parhaiten, ainakin kun halutaan pysyä vaaleissa sävyissä tulisijaa myöten. Valkoinen on sopeutuvainen väri.

 

NATURAL

Lohkopintainen Natural on vuolukiveä aidoimmillaan. Rouhea lohkopinta tehdään käsityönä Tulikiven tehtaalla. Se antaa hienon kontrastin sileän vuolukiven kanssa, tai halutessasi sillä voidaan päällystää vaikka koko tulisija. Lohkopintaa käytetään myös paljon pihakivetyksissä sen luonnonmukaisen ulkonäkönsä vuoksi.

Koli S eri pinnoilla

      Kuvan takka: Koli S. Pinnat: Classic, Nobile, Grafia ja Rigata.

 

Vuolukivi ei siis ole pelkästään arkinen harmaa luonnonkivi, vaan se on sisustuselementti, kodin katseenvangitsija ja hyvin monipuolinen materiaali. Erityisesti sisustuksessa sitä käytetään paljon, juuri tämän helpon värinsä ansiosta. Suomalainen vuolukivi on yksinkertaisesti kaunis!

 

 

Suomalainen vuolukivi on yksinkertaisesti kaunis!

 

Tulikivi Tulisijat Karelia