Harmaa rauhoittaa sisustusta ja antaa kontrastia kirkkaille sävyille. Se sopii minkä tahansa toisen värin kanssa ja on neutraali ja harmoninen valinta. Vaikka sävynä harmaata pidetään ehkä tylsänä ja arkisena, se on kautta aikain ollut suosiossa. Sävyt vain muuttuvat. Harmaa on monipuolinen väri, se käy minne ja mihin vaan. Se sopii kodin suurista seinäpinnoista ihan pieniin yksityiskohtiin.

Luonnonkivi on kaunis ja kestävä valinta kodin pinnoille, valikoimaa on vaaleasta tummaan. Harmaa vuolukivi pitää pintansa sisustuksessa, sillä se on helppo ja aikansa pitävä valinta.

 

Harmaa on monipuolinen väri, se käy minne ja mihin vaan.

 

 

Lataa tästä Pielinen-kuvasto

 

 

Pielinen -malliston Juva Nobile

 

 

Vuolukiven eri pinnat

 

Vuolukivi on uniikki materiaali ja se on puhtaasti kotimainen luonnontuote. Tulikiven louhokset sijaitsevat Juuassa, Pohjois-Karjalassa. Vuolukiven lämmönvarauskyky on ainutlaatuinen, kiven luovuttama lämpö on pehmeää ja miellyttävää. Tämän ansiosta se sopiikin erinomaisesti niin kiukaisiin, seinä- ja lattialaattoihin kuin tulisijoihinkin. Sitä voidaan käyttää hyvin monipuolisesti kodin joka pinnoilla. Upea harmaa kivi antaa harmonisen vaikutelman vaikka kylpyhuoneeseen. Sitä voidaan huoletta käyttää sekä lattialla että seinissä, ja silti näkymä on miellyttävän rauhallinen.

Vuolukiviset tulisijat ja kiukaat ovat kodin katseenvangitsijoita. Kauneus tulee luonnonkiven omista ominaisuuksista ja erityisesti elävästä pintastruktuurista.

 

Kauneus tulee luonnonkiven omista ominaisuuksista ja erityisesti elävästä pintastruktuurista.

 

 

Mukka_Grafia_deco_896x560px

 

Erilaisilla pintakäsittelyillä vuolukiven sävy saadaan muutetuksi tummemmaksi tai vaaleammaksi. Pintakäsittelyn ansiosta vuolukivestä paljastuu erilaisia vivahteita, muotoja ja sävyjä, luonnonkivelle ominaisia yksityiskohtia. Vaikka harmaan sävy muuttuu työstön seurauksena, mitään kemikaaleja ei käytetä. Pinnat työstetään vesihiomakoneilla Tulikiven omalla tehtaalla Nunnanlahdessa. 

 

Tutustu tästä vuolukiven matkaan louhokselta valmiiksi tuotteeksi:

 

UNICA

Aistikas Unica on lempeän tummansävyinen ja valon mukaan välkehtivä. Uritettu pinta tekee siitä virtaviivaisen ja rouhea pinta henkii ajan patinaa. Vuolukiven mystisyys esiintyy Unicassa jälleen uudella tavalla.

 

Nobile 

Tumma Nobile saadaan aikaan vesityöstöllä, mikä tekee vuolukiven samettisen tuntuiseksi ja pinnan mattamaiseksi. Pinta täytyy nähdä omin silmin, sillä tietyssä valossa se välkehtii kuin tähtitaivas. Nobile on nimensä mukaan juhlava. 

 

GRAFIA

Grafia on myös tumma, hyvin graafinen pinta. Tummat sävyt sopivat tähän upeaan karheaan pintaan. Grafia on visuaalisesti kaunis, miellyttää silmää ja sitä on katsottava yhä uudelleen. Grafiassa korostuu kauniisti vuolukiven monimuotoinen sävy vaaleine ja tummine raitoineen sekä tietystä kulmasta välkehtivä pinta.

.

CLASSIC

Tasaisen harmaan Classicin pinta on silkkisen pehmeä, niin sävyltään kuin sitä koskettaessa. Perinteinen Classic vuolukivi ei ole menettänyt kiinnostusta sisustajien silmissä, sillä sävy on helppo yhdistää moneen eri väriin tai kuvioon. Tämä harmaa on erityisen hillitty ja kaunis.

 

Classic -pinta sopii Henka -takkaan kauniisti.

 

 

CLASSIC WHITE

Tulisijoihin voi myös valita Classic White -pinnan. Valkoinen pinta sopii moneen kotiin parhaiten, jos halutaan pysyä vaaleissa sävyissä tulisijaa myöten. Valkoinen on monikäyttöinen ja sopeutuvainen väri.

 

NATURAL

Lohkopintainen Natural on vuolukiveä aidoimmillaan. Rouhea lohkopinta tehdään käsityönä Tulikiven tehtaalla. Se antaa hienon kontrastin sileän vuolukiven kanssa, tai halutessasi sillä voidaan päällystää vaikka koko tulisija. Lohkopintaa käytetään myös paljon pihakivetyksissä sen luonnonmukaisen ulkonäkönsä vuoksi.

Petro_nelja_pintaa_kulma_1920x1080px

     Kuvan takka: Petro. Pinnat: Unica, Nobile, Grafia ja Classic

 

Vuolukivi ei siis ole pelkästään arkinen harmaa luonnonkivi, vaan se on sisustuselementti, kodin katseenvangitsija ja hyvin monipuolinen materiaali. Erityisesti sisustuksessa sitä käytetään paljon, juuri tämän helpon värinsä ansiosta. Suomalainen vuolukivi on yksinkertaisesti kaunis!

 

 

Suomalainen vuolukivi on yksinkertaisesti kaunis!

 

Tulikivi Tulisijat Karelia

 

Katso kaikki blogit