Tulisija on monella tapaa hyödyllinen ja sitä voidaan käyttää muuhunkin kuin kodin lämmitykseen. Lämmitysmuotona puulämmitys on ehdottoman varma ja ekologinen. Ekologisuus ja luonnonläheisyys on iso juttu tänä päivänä. Sisustuslehdet ovat pullollaan kauniita luonnonmateriaaleja. Esillä on upeita takkoja ja tulisijoja, puhutaan myös puulämmityksen eduista. 

Varmuus lämmön riittävyydestä myös pitkien sähkökatkojen aikana on jo itsessään niin suuri etu, että takan hankintaa kannattaa miettiä. Samalla lämmityksellä voidaan tulisijassa valmistaa myös ruokaa. Tulikiven leivinuunit ja hellat ovat perinteisiä kotikokin apulaisia, mutta ruoanlaitto onnistuu myös varaavilla takoilla. 

 

Ekologisuus ja luonnonläheisyys on iso juttu tänä päivänä.

 

Entäs jos omassa kodissa ei ole ennestään tulisijaa tai sille ei ole edes hormia? Mutta haluaisit kuitenkin istua takkatulen lämmössä tai saada nopeaa lämpöä mökille? Syystä tai toisesta sitä ei tullut tehtyä rakennusaikana tai vanhasta talosta se on purettu pois toisen lämmitysmuodon tieltä. Haavetta omasta tulisijasta ei silti kannata haudata.

 

 

Lataa tästä Pielinen-kuvasto

 

Kiertoilmatakka Lamu Grafia -pinnalla

 

asennus onnistuu melkein jokaiseen kotiin

 

Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa, vaikkei kodissa ole entuudestaan tulisijaa tai paikkaa tulisijalle, tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka talossa. Tulikiven kotimaan myyntijohtajan Markku Prättälän mukaan takan asennus hormittomaan taloon onnistuu pienellä vaivalla.

 

Unelma omasta takasta voidaan toteuttaa, vaikkei kodissa ole entuudestaan tulisijaa tai paikkaa tulisijalle, tai edes takkavarausta.

 

– Kun sijainnissa ottaa huomioon muutaman asian, niin asennus kyllä onnistuu. Vahvistettu palamaton pohja ja esteetön hormin asennus tulee ottaa huomioon. Lisäksi talossa, jossa ei ole entistä hormia, tulee hankkia rakennuslupa hormin tekoon. Mutta tässä ja muissakin mieltä askarruttavissa asioissa neuvomme mielellämme täällä Tulikivellä, kertoo Markku.

Prättälä myös muistuttaa, että jälkiasennettujen takkojen lupa-asioissa on kuntakohtaisia eroja, nämä kannattaa selvittää oman kunnan rakennusvalvonnasta. Rivi- ja paritaloissa takan asennuksesta tulee itse sopia taloyhtiönsä kanssa. Tulikivi-myyjät auttavat sinua tässäkin asiassa.

 

Karelia -malliston Raita valkoisena.

 

 

Sijainnilla on merkitystä

 

Tulisijan paikka kannattaa miettiä huolella, sijainnilla on suuri merkitys lämmön leviämisen kannalta. Jotta lämpö leviäisi mahdollisimman laajalle alalle, tulisi takan olla mahdollisimman keskeisellä ja avaralla paikalla. Yksi hyvä vaihtoehto on sijoittaa takkaleivinuuni keittiön ja olohuoneen väliin, leivinuunin luukun voi sijoittaa keittiön puolelle ja takka antaisi tulen loimua olohuoneen puolelle. Tämä toimii erityisen hyvin ruoanlaiton kannalta ja on myös kaunis tilanjakaja kahden huoneen välillä.

Tulikiven Pielinen -malliston kevyet kiertoilmatakat ovatkin suosittuja juuri näissä kohteissa, koska ne eivät tarvitse suuria perustuksia allensa. -Asennus on kohtuullisen nopeaa ja helppoa, raskain osa on insertin sisään kantaminen, ohjeistaa Markku Prättälä.

Perinteisillä kaminoilla ja kiertoilmatakoilla saadaan nopeaa lämpöä, mutta se ei lämmitä kauaa. - Yleisesti ottaen markkinoilla olevat kiertoilmatakat eivät varaa lämpöä, toisin kuin Tulikiven Pielinen -mallisto, kertoo Markku. Pielinen -malliston kiertoilmatakkoja ympäröi vuolukivikuori, joka varaa lämmön ja luovuttaa sitä pitkään. 

 

Pielinen -malliston kiertoilmatakkoja ympäröi vuolukivikuori, joka varaa lämmön ja luovuttaa sitä pitkään. 

 

Markku muistuttaa että, myös ison leivinuunin asennus onnistuu taloon kuin taloon. Kun vaan tehdään perustukset huolella ja massiivisen uunin kantavaksi. Jykevässä leivinuunissa on lämmitystehoa niin paljon, että sähkön säästö on jo mittava.

 

 

Tulikiven keraaminen Mustio -takkaleivinuuni on komea katseenvangitsija.

 

 

millainen hormi?

 

Millainen hormi sitten olisi paras vaihtoehto? – Yleensä suositaan teräshormia, joka lähtee tulisijan päältä. Teräshormin keveys ja helppo asennus on suosion syy, kertoo Markku. – Kun taas harkkohormeille tarvitaan kantavuutta rakenteisiin ja harkkohormi vaatii aina muurauksen. Teräshormin ja takan asennus hoituu nopeaan, koko paketti on käyttövalmis 1-2 päivässä. Asiakkaan ei juuri tarvitse tehdä mitään, kaikki tehdään valmiiksi huoneiston suojauksesta loppusiivoukseen.

Unelman omasta tulisijasta voi siis toteuttaa melko helpostikin ammattilaisten avulla. Kysy apua lähimmältä Tulikivi-studiolta, asiantuntijat auttavat suunnittelussa, tulisijan paikan arvioinnissa sekä asennuksessa. Tulikiven osaavat myyjät ja uunimestarit toteuttavat ammattitaidolla monia takkaunelmia!

 

Tulisijat kuvasto Karelia

 

Katso kaikki blogit