3 min read

Huoltovarmuus — uusi termi ihmisen arjessa

By Markku Prättälä, Tulikivi on 3.4.2022 19:30

Huoltovarmuus on ollut paljon otsikoissa viime vuosina covid-19 johdosta, sekä tämänhetkisen maailmantilanteen vuoksi. Huoltovarmuus on asia, joka tarkoittaa varautumista mahdollisiin kriiseihin ja häiriötilanteisiin sekä jatkuvuuden hallintaa turvaamalla elintärkeät toiminnot, jotta elinkeinoelämä ja koko yhteiskunta toimivat ja ihmiset voivat turvallisesti elää arkeaan.

Topics: Takat
6 min read

Luonto saa näkyä ja tuntua sisustuksessa

By Piia Nurmela, Tulikivi on 26.11.2021 12:37

Luonnonkivillä sisustamisessa näkyy raikkaus ja luonnon omat sävyt, erilaisilla kivillä leikkiminen sisustamisessa antaa kontrastia huonetilaan. Toinen sisustaja käyttää tummaa ja toinen vaaleaa, jokaiselle oman kodin sisustajalle on jotakin mikä tuo ihanan kotoisan tunnelman. Vaalealla saadaan hyvin tilan tuntua ja tummalla luodaan rauhoittava ja harmoninen tunnelma. Kivi on moni-ilmeinen ja sopeutuvainen materiaali.

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Nuoren parin koti Porkkalan rauhassa Tulikivi-takan lämmössä

By Piia Nurmela, Tulikivi on 5.11.2021 14:50

Monen haaveena voi olla asuminen luonnon keskellä, jolloin voi nauttia luonnon antimista, metsästää ja kalastaa. Ehkä haaveilee myös oman kasvimaan pitämisestä ja kodin lämmittämisestä puulla. On löydettävä unelmien koti, jossa haaveet toteutuvat.

Topics: Takat
5 min read

Luonnonkivisillä mosaiikeilla näyttävyyttä kylpyhuoneeseen

By Piia Nurmela, Tulikivi on 5.10.2021 12:40

Miltä kuulostaisi uusi ja ihana kylpyhuone, joka olisi käytännöllinen ja kauniskin vielä? Onko sinulla jo visio tai haave millainen olisi juuri se sinulle täydellinen kylpyhuone?

Topics: laatat ja tasot
3 min read

5 vinkkiä turvalliseen lämmityskauden aloitukseen

By Janita Partanen, Tulikivi on 9.9.2021 11:01

Ilmat viilenevät ja syksyn lämmityskausi on taas käsillä. Paahteisten helteiden jälkeen takka on voinut olla kesälomalla jo pidempään. Moni takan omistaja voikin pohtia, kuinka takan lämmitys tulisi aloittaa syksyllä ja kuinka tehdä se turvallisesti. Oikeaoppinen lämmitys on miellyttävän lämmityskokemuksen lisäksi takan kunnon sekä turvallisuuden kannalta olennaista.

Käyttämättömän takka ja hormi ovat yleensä kylmät ja kosteat syksyllä lämmityskauden alussa. Niitä on hyvä esilämmittää aluksi vaikkapa hiustenkuivaajalla tai auton sisätilalämmittimellä. Varsinainen lämmittäminen kannattaa aloittaa aina varovasti polttamalla pesässä hieman sanomalehteä ja avata vähäksi aikaa ikkuna, jotta saadaan paremmin vetoa takkaan. Alle on listattu kertauksena viisi seikkaa joiden kohdalla on hyvä pysähtyä ennen lämmityksen aloitusta pidemmän tauon jälkeen. 

 

Topics: Takat Lämmitys
3 min read

Luonnonkivinen kalanruoto on kiehtova klassikko

By Piia Nurmela, Tulikivi on 20.5.2021 8:37

Sanotaan, että trendit palaavat sisustuksessa aina aika ajoin takaisin. Ja niinhän ne tekevät. Se, mikä lapsuudessa oli in, tulee jälleen muotiin niin sisustuksessa kuin vaatteissakin. Ja vielä monta kertaa. Monen 70- ja 80-luvulla syntyneen lapsuudenmuistoissa on varmaan lattioiden kiehtovat ja klassiset kalanruotokuviot. 

Topics: laatat ja tasot
5 min read

Savusauna on saunojen kuningas

By Markku Prättälä, Tulikivi on 3.5.2021 13:45

Topics: kiukaat
6 min read

Takkakokkaus uusi ruoanlaittotrendi

By Piia Nurmela, Tulikivi on 1.4.2021 14:47

 

Haluaisitko oppia kokkaamaan puulämmitteisellä tulisijalla? Se ei ole niin vaikeaa kuin voisi ajatella, itse asiassa se on helppoa ja kaiken lisäksi ekologista. Lämmittämällä takkaa säästät sähköä sekä lämmityskulujen osalta, että käyttämällä tulisijan varaaman lämmön hyödyksi myös ruoanlaitossa. Varaava takka on ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde ja sähkökatkojen aikana se antaa myös varmuutta ruoan valmistuksessa. 

Topics: Takat takkakokkaus
4 min read

Varaava takka on takuuvarma lämmönlähde sähkökatkojen aikana

By Piia Nurmela, Tulikivi on 15.1.2021 9:19

Miten lämmität kotia tai valmistat ruokaa, jos sähköt katkeavat useiksi päiviksi? Tätä kysymystä on moni joutunut miettimään viimeisten vuosien aikana. Voimakkaat myrskyt ovat vaikuttaneet meidät, että ilmastonmuutosta tapahtuu jollain tapaa. Myös lumituhot katkovat sähköjä talouksilta jatkuvasti talviaikaan. Sähkönsaannin varmuus on heikentynyt juuri luonnonmullistusten vuoksi.

Topics: Takat Takkaremontti
3 min read

Takan vaihdolla lisää lämpöä ja avaruutta

By Piia Nurmela, Tulikivi on 21.12.2020 14:52

Hirvensalmella sijaitseva Mariliinan ja Petrin kesämökki on kokenut upean muodonmuutoksen perheen käsissä. 80-luvun lopussa valmistunutta kesämökkiä on remontoitu ajan hengen mukaiseksi pikkuhiljaa kymmenen vuoden aikana. Alkuperäinen kesämökkimäinen ajatus on kuitenkin pidetty mielessä koko ajan ja materiaalivalinnat on tehty 80-luvun henkeen. 

Topics: Takat
3 min read

Kaunis kiuas kruunaa saunanautinnon

By Piia Nurmela, Tulikivi on 29.10.2020 14:03

Saunominen on parhaimmillaan rauhoittava ja rentouttava kokemus. Saunomista käytetään moneen eri tarkoitukseen. Jokaiselle meistä saunomisella on oma tarkoituksensa; urheilijat rentouttavat lihakset urheilusuorituksen jälkeen, hektisen työpäivän jälkeen on hyvä rauhoittua saunan lämmössä ja pitkän päivän ulkona työskennelleet karistavat vilun kuumassa saunassa. Välillä siellä ollaan hiljaa, välillä siellä ratkotaan ongelmia ja välillä nauretaan hyville jutuille. Jokaisella meistä on omat tapamme.

Topics: kiukaat
4 min read

Vinkkejä takan käyttöönottoon syksyllä

By Onni Ovaskainen, Tulikivi on 28.10.2020 9:38

Syksyn kylmät kelit houkuttelevat takan lämpöön.  Kun ilmat lauhtuvat nollan asteen tienoolle ja allekin, tekee mieli saada lisälämpöä huoneistoon. Tällöin yleensä aloitellaan takan lämmityskautta. Takka on kuitenkin yleensä ollut käyttämättä koko pitkän kesän ja hormipeltikin ollut kiinni (ilmanvaihtokoneellisissa taloissa tietenkin pitää olla kiinni).

Topics: Takat
3 min read

Valkoinen takka tuo lämmintä valoa vaaleaan kesäkotiin

By Piia Nurmela, Tulikivi on 6.10.2020 15:36

Enäjärven upeissa maisemissa sijaitsee Suomen ensimmäisen kenttäpiispan Johannes Björklundin hirsinen mökki. Mökin rauhaan on aikoinaan vetäydytty kirjoittamaan saarnoja. Nyt saman mökin rauhaan vetäytyy Annika ja Toni nauttimaan vapaa-ajastaan ja takkatulen loimusta.

 

Tilaa tästä asiantuntijan ilmainen kotikäynti

 

Topics: Takat
3 min read

Takan asennus jälkikäteen on mahdollista ja vieläpä helposti!

By Piia Nurmela, Tulikivi on 27.8.2020 13:04

Tulisija on monella tapaa hyödyllinen ja sitä voidaan käyttää muuhunkin kuin kodin lämmitykseen. Lämmitysmuotona puulämmitys on ehdottoman varma ja ekologinen. Ekologisuus ja luonnonläheisyys on iso juttu tänä päivänä. Sisustuslehdet ovat pullollaan kauniita luonnonmateriaaleja. Esillä on upeita takkoja ja tulisijoja, puhutaan myös puulämmityksen eduista. 

Topics: Takat
3 min read

Monikäyttöinen marmori

By Piia Nurmela, Tulikivi on 26.8.2020 11:48

Kylpyhuoneen ja keittiön suunnittelu on kivaa, sekä haaveilu, että toteutus. Erilaisilla muodoilla, väreillä ja materiaaleilla kannattaa rohkeasti leikkiä. Usein kannattaa kysyä apua sisustussuunnittelijalta; hänellä on hyvä näkemys mitä materiaaleja kannattaa yhdistellä, että tila olisi toimiva ja käytännöllinen, kauniin ulkonäön lisäksi.

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Vuolukivi ja harmaan eri sävyt

By Piia Nurmela, Tulikivi on 17.8.2020 9:26

Harmaa rauhoittaa sisustusta ja antaa kontrastia kirkkaille sävyille. Se sopii minkä tahansa toisen värin kanssa ja on neutraali ja harmoninen valinta. Vaikka sävynä harmaata pidetään ehkä tylsänä ja arkisena, se on kautta aikain ollut suosiossa. Sävyt vain muuttuvat. Harmaa on monipuolinen väri, se käy minne ja mihin vaan. Se sopii kodin suurista seinäpinnoista ihan pieniin yksityiskohtiin.

Topics: laatat ja tasot Takat
2 min read

Terazzo on trendikäs materiaali keittiötasoissa

By Virpi Illman on 6.8.2020 9:31

Uuteen keittiöön ladataan paljon odotuksia; halutaan toimivuutta, paljon säilytystilaa, helppohoitoisuutta ja kaunista kokonaisuutta. Laadukkaan keittiön leima luodaan kivitasolla, joka säilyttää arvonsa ikuisesti. Terrazzo on täydellinen valinta, sillä se ei menetä hohtoaan vuosien saatossa. 

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Luonnonkivi on arkisen helppo valinta

By Piia Nurmela, Tulikivi on 29.6.2020 11:33

Luonnonkivi on helppo ja toimiva materiaali kodin sisustuksessa. Se on tarkoitettu elämään ja arkeen, siis kovaan käyttöön. Ja käytön se kestääkin todella hyvin. Luonnonkivi on yksi monipuolisimmista materiaaleista, mitä voidaan sisustuksessa käyttää. Se taipuu niin ulkotilojen piharakentamiseen, kuin vaikka kauniiksi pöytätasoksi keittiöön. Ominaisuuksiensa ansiosta se sopii täydellisesti vaikka eteisen lattiaan tai kylpyhuoneen seinään.

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Kivisisustaminen on helppoa asiantuntijan avulla

By Piia Nurmela, Tulikivi on 22.5.2020 12:27

Sisustaisitko luonnonkivellä unelmiesi kodin? Kivi on aikaa kestävä materiaali ja luonnollinen värimaailma istuu vuodesta toiseen kodin sisustukseen. Sisustus muuttuu, mutta kivi pitää pintansa. Miten sitten valitset oikean kiven tai kivensävyn? Mikä kivilaji sopii mihinkin käyttöön?

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Oikein huollettu kiuas kestää - kuinka puukiukaan huolto tapahtuu?

By Piia Nurmela, Tulikivi on 6.5.2020 10:22

Saunominen on suomalainen perinne ja jokaisella meillä on sille oma merkityksensä. Erityisesti puukiukaassa on oma viehätyksensä, saunan lämmitys on jo omanlainen rituaali lämmittäjälleen. Kesäisin lämmitys saattaa olla hyvinkin nopeaa, jo yhdellä pesällisellä pääsee saunan lempeisiin löylyihin. Jotta sauna lämpiäisi nopeasti ja kiuas toimisi oikein, tulee kiuasta huoltaa hyvin. Kuinka sitten puukiuas tulee huoltaa ja miten usein?

Topics: kiukaat
4 min read

Puukiukaan vaihto - Milloin on ajankohtaista vaihtaa puukiuas?

By Piia Nurmela, Tulikivi on 28.4.2020 8:02

Mökkisaunan lämmitys on hauskaa puuhaa ja saunominen kuuluu perinteisiin mökkihommiin. Päivät tulee touhuiltua ulkona ja jossain vaiheessa alkaa saunan lämmitys. Pehmeissä löylyissä mökkitouhujen jälkeen puhdistuu sekä koko keho, että mieli. Kiukaan lempeä sihahdus ja ehkä pulahdus myös vilpoisaan järviveteen palauttaa ja puhdistaa.

Topics: kiukaat
4 min read

Uudista vuolukivitakka pinnoittamalla se valkoiseksi

By Piia Nurmela, Tulikivi on 17.4.2020 11:11

Valkoinen vuolukivitakka, mahdottomuus vai mahdollisuus? Sisustuksen ajaton väri on valkoinen ja se sopii myös tulisijaan todella hyvin. Valkoinen takka ei hallitse liikaa huonetta, vaan antaa avaruutta ja valoisuutta sisustukseen ja samalla raikastaa yleisnäkymää.

Topics: Takat
3 min read

Mökin lämmitys kannattaa aloittaa lempeästi ja kiireettä

By Piia Nurmela, Tulikivi on 9.4.2020 13:01

Kevättä odotetaan aina kovasti, keväällä luonto herää ja antaa voimaa myös ihmiselle. Kun lumet alkavat sulaa ja räystäistä alkaa tippua vettä, koko talven odotettu hetki lähenee, vihdoin mökkikausi alkaa. Näin ajattelee moni kesämökin omistaja, kun kevät alkaa näyttää ensi merkkejään maalis-huhtikuussa. Leskenlehdet ja krookukset nousevat maasta ja auringon lämpö tuntuu jo poskissa. Silloin tietää, että mökkikausi lähestyy ja pian se on jo käsillä. Malttamattomuus on käsin kosketeltavissa!

Topics: Takat
4 min read

Ajatuksia takan valinnasta

By Piia Nurmela, Tulikivi on 6.4.2020 14:48

Pehmeää ja miellyttävää lämpöä. Näin voisi kuvailla tulisijan antamaa lämpöä. Puulämmitteinen tulisija on aivan omanlainen lämmitysmuoto, sen tuottamaa luonnollista lämpöä ei voi verrata mihinkään muuhun lämmitystapaan. Lisäksi vuolukivi antaa lämmölle erityisen pehmeyden ja lämmönvaraavuutensa ansiosta se luovuttaa lämpöä vielä pitkään lämmityksen jälkeenkin.

Topics: Takat
3 min read

Tulikiven purkupalvelu helpottaa takkaremonttia

By Markku Prättälä, Tulikivi on 2.4.2020 13:13

Tulitikut käteen -palvelu tekee uuden tulisijan hankkimisen helpoksi ja mukavaksi. Kun ammattilainen hoitaa prosessin alusta loppuun, voi itse keskittyä vaikka perheeseen. Takan purkaminen on meille tuttua ja uuden asentaminen vielä tutumpaa.

Topics: Takat
4 min read

Kiukaan koko on tärkeää - Oikean kokoinen kiuas antaa parhaan löylyn

By Piia Nurmela, Tulikivi on 27.3.2020 10:48

Saunan kiukaan lämpö rentouttaa, rauhoittaa, huoltaa ja antaa hengähdyshetken arjesta. Sauna on perisuomalainen perinne, joka ei mene pois muodista. Siellä vietetään aikaa yksin, sekä yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Sauna antaa käyttäjälleen sitä mitä hän sinä hetkenä kaipaa. Tulikivi on suunnitellut kiuasmalliston juuri näitä periaatteita ajatellen, lisäksi Avainlipputunnus muistuttaa kotimaisuudesta.

Topics: kiukaat
3 min read

Paloilman johtaminen takkaan tulisi huomioida jo suunnitteluvaiheessa

By Onni Ovaskainen, Tulikivi on 26.3.2020 18:00

Nykyaikaiset talot ovat erittäin tiiviitä ja energiatehokkaita. Käytännössä kaikissa taloissa on koneellinen ilmanvaihto lämmönvaihtimineen, joka tuo raittiin esilämmitetyn ilman huoneisiin ja poistaa ns. likaisen ilman pois hyödyntäen sen hukkalämmön. Talon tiiveyteen on myös viime vuosina panostettu todella paljon, jottei rakenteissa ilmenisi riskialttiita ilmavuotoja sekä rakennusterveydellisesti että energian kulutuksen osalta. Rakennusmääräyksissä on huomioitu tiiveyden ja energiatehokkuuden paraneminen tulisijojen osalta niin, että erikoisuunnittelijan on otettava tulisijojen ilmansaanti huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Topics: Takat
4 min read

Sisusta koti ekologisilla ja valloittavilla luonnonkivillä

By Piia Nurmela, Tulikivi on 26.3.2020 15:17

Helppo, kaunis ja käytännöllinen. Ylellinen, aikaa ja kulutusta kestävä. Kivipinta sisustuksessa on juuri näitä. Siksi moneen kotiin valitaankin luonnonkiveä juuri näiden ominaisuuksien takia. Luonnonkiven elävä pinta houkuttaa katsomaan kiveä uudelleen ja uudelleen, siinä on jotain villiä ja alkukantaista mikä kiehtoo. Kauneus tulee juuri tästä monimuotoisuudesta.

Topics: laatat ja tasot
3 min read

Tulikiven moderni kiertoilmatakka lämmittää kotona ja mökillä

By Markku Prättälä, Tulikivi on 10.3.2020 11:20

Monenlaiseen tilaan sopiva Pielinen-kiertoilmatakka yhdistää perinteisen kamiinan ja varaavan takan hyödyt yhdeksi kompaktiksi lämmönlähteeksi.

Topics: Takat
4 min read

Ruokaa takassa - helppoa ja ekologista!

By Sari Partanen, Tulikivi on 9.3.2020 9:30

Talvipakkasilla takkaa tulee lämmitettyä useamman kerran viikossa, ja muinakin vuodenaikoina tuleen on mukava tuijotella säännöllisesti. Kun kerran takka on jo lämmin, miksei sitä kannattaisi hyödyntää samalla myös ruoanlaittoon? Paitsi että se on ekologista, aito tuli myös tuo ruokiin omanlaisensa aromin.

Topics: Takat
3 min read

Pelletti voi toimia lämmityksessä jopa puuta paremmin

By Markku Prättälä, Tulikivi on 9.3.2020 9:14

Tulikiven Karelia-hybriditakoissa voi polttaa perinteisen puuklapin lisäksi myös pellettiä. Toisin kuin muissa markkinoilla olevissa takoissa, Kareliaan ei tarvita erillisiä lisäosia pelletin polttamiseen.

Topics: Takat
3 min read

Unelmien takka syntyy Tulikiven mittatilauspalvelussa

By Juha Turunen, Tulikivi on 6.3.2020 13:37

Tilaustyönä voidaan tehdä kaikkea pienistä muutoksista täysin uniikkeihin tulisijaratkaisuihin. Suosittuja ovat erityisesti elävät vuolukivipinnat.

Topics: Takat
4 min read

Varaava takka säästää satoja euroja vuodessa

By Markku Prättälä, Tulikivi on 27.2.2020 22:03

Takka nostaa tehokkaasti kodin energiaomavaraisuutta. Se on ainoa sähköstä riippumaton lämmitysmuoto. Asiantuntijamme kokosivat viisi parasta vinkkiä lämmityskustannusten optimointiin.

Topics: Takat
3 min read

Uuden ajan Tulikivi Senso-takkaohjain automatisoi takan lämmityksen

By Onni Ovaskainen, Tulikivi on 27.2.2020 11:49

Tulikivi on kehittänyt uuden ajan takankäyttäjän tarpeeseen huipputeknologisen Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi täysin koko takanlämmitysprosessin. Senso säästää paitsi takanlämmittäjän aikaa, myös kukkaroa.

Topics: Takat
3 min read

Kermansaven keraamiset takat valmistetaan ekologisesti

By Markku Prättälä, Tulikivi on 27.2.2020 11:04

Alun perin astioistaan tunnettu brändi käyttää tulisijojen valmistamisessa keramiikkateollisuuden sivuvirtaa ja tekee siitä maailman kestävimpiä tulisijoja. Kun takan rakenne ja pinta ovat samaa materiaalia, ne myös elävät samaa tahtia.

Topics: Takat
3 min read

Varaavan tulisijan ololämpö lämmittää pitkään ja tehokkaasti

By Sari Partanen, Tulikivi on 27.2.2020 10:33

Varaava takka luovuttaa lämpöä tasaisesti: parilla pesällisellä kodista tulee ihana lämmin pesä yli vuorokaudeksi. Mikä onkaan parempaa kuin istahtaa takkatulen ääreen ja nauttia oman kodin rauhasta.

Topics: Takat